sunnuntai 23. syyskuuta 2007

Bunkasai

Tänään menin katsomaan Satomin entisen lukion kulttuurifestivaaleja, eli Bunkasaita. Lähdettiin asemalle ensin odottelemaan paria Satomin kaveria, jotka saapuivat tunnin myöhässä :P odoteltiin Freds nimisessä kahvilassa, josta nappasin tämän kuvan:


Ei varsinaisesti engrishiä varmaan (tuntuu olevan kieliopillisesti suht oikein?) mutta oli jotenkin vain niin hauska teksti, varsinkin viimeinen lause :D että päätin napsaista kuvan.

Koulu sijaitsi Kyotossa, eikä Osakassa, joten napattiin juna Kyoton suuntaan. Maksoi vain 270 yeniä perille asti, eikä kestänyt kauan, joten kyllä se kyoto aika lähellä on. Koulu ei kuitenkaan sijainnut Kyoton vanhimmissa osissa koska talot ja kaikki näytti aika samalta kuin täällä Osakassa siinä alueella missä oltiin.


Tässä kuva bunkasaista. Siellä on siis kojuja, joissa myydään syötävää ja joissa on jotain pelejä, esim. kuula-aseella ampumista jne. Itse en viitsinyt pahemmin syötäviä ostaa kun vatsa ei tunnu täysin terveeltä vieläkään.


Tässä Satomin kaverit junior high schoolista, eli yläastetta se kai vastaa? Punapaitainen on puoliksi amerikkalainen, joka ei osaa tosin englantia :D on isä tainnut jättää englannin puhumisen vähälle. Nimet meni minulta ihan ohi :x


Lounas syötiin koulun ruokalassa. Itse otin Ramenin, eli siis nuudeleita, joissa oli mukana lihapala, vähän ituja ja tuollainen jännä höyrytetty kalatahnapala :D hyvää oli.


Syömisen jälkeen käytiin katsomassa teeseremoniaa jonka suorittivat koulun oppilaat. Koulussa Satomin mukaan opetetaan paljon vanhaa Japanilaista kulttuuria, kuten teeseremoniaa, kukka-asetelmia ja kalligraphiaa. Koulu on muuten tyttökoulu, pojat ei varmaan sellaisia jaksaisikaan täällä opetella :P


Teeseremoniassa tarjottiin tietenkin teetä, ja sitten manjou pallero, makeaa paputahnaa joka oli kuorrutettu....jollain :D kai riisikakkujutulla, väärinpäin oleva dango tai jotain kai.


Takaisintulomatkalla näin junan ikkunasta korkeampia kumpuja, ja kai ne ihan vuoria on :D ...ei noin korkeita suomessa ainakaan ole, joten napsasin kuvan. En ollutkaan tähän mennessä nähnyt vuoria tai mitään...tai ainakaan kiinnittänyt niihin huomiota :x

Japanissahan on asuinkelpoista aluetta vuorien takia kuulemma vain 30%, minkä takia täällä näin ahdasta onkin :P

Hiron bunkasaihin ei sitten mentykään...vielä ainakaan. Olin ymmärtänyt että käytäisiin molemmissa, mutta en sitten tiedä. Päivitän blogia jos siellä vielä tänään käydään.
----------
Muutin blogin aikavyöhykkeen Japanin kohdalle, joten aika mikä blogissa näkyy on minun aikaani.

Ei kommentteja: