perjantai 28. syyskuuta 2007

Japanilainen puutarha

Hurrrh, tänään tuli käveltyä runsaasti. Koulu alkoi siis vasta silloin 14:30, joten läksin siinä kymmenen aikoihin puistoonpäin. Puistoon mennessä piti vaihtaa juna monorailiin, eli yhdellä raiteilla kulkevaan junaan. Juna kulki vielä teiden ja muiden junaratojen päällä, joten oli vähän erilaista maisemat tällä kulkiessa.


Tässä kuva Bampaku kinen koen asemalta, joka on ihan puiston vieressä. Tuossa siis näkyy noita monorail raiteita.


Puistoon sisään astuessa tuli vastaan tämän. Taiyo no tou, eli aurinkotorni. Puisto on siis rakennettu 1970 vuoden maailmannäyttelyä varten ymmärtääkseni. Tuo torni on sitten iso. Tosi iso. Varmaan joku 30 metriä korkea ainakin, sellainen iso suomalaisen kerrostalon korkuinen, eli joku 5-6 kerrosta. Eli iso :D


Itse iso puisto, oli aika normipuiston näköinen, vähän niinkuin suomessa Kaivopuisto, tosin mittakaava kymmenen kertaa enempi, ja oli sielläkin makeita juttuja. Paras osa oli kuitenkin Japanilainen Puutarha, joka simppelisti sanottuna oli TODELLA kaunis. Kuvia tuli vähän vajaa 200 näpsittyä, joten on pitänyt karsia rankalla kädellä näitä kuvia tähän blogiin :P Puutarhaan saapuessa on aluksi iso lepopaikka, josta näköala kantautuu suht isolle lammelle, jossa on pieniä saaria ja kivi..öö...tötsiä...anteeksi tietämättömyyteni noita tötsiä kohtaan X) en tiedä niiden nimeä.


Tässä siis tuollainen kivitötsä :D ...en tiedä toimiiko tuo kenties pimeällä lyhtynä, vai onko niillä jokin muu tarkoitus. Hienoja kuitenkin ovat.


Isossa lammessa oli paljn karppeja, jotka olivat myös aika isoja, ja hyvin ruokittuja. Heti kun menin veden reunaan, tuli iso kalaparvi paikalle. Ovat siis kalatkin oppineet kerjäämään :D

Tämä kuva on ison lammen toiselta puolelta, kuvasta näkyvä rakennus on siis lepopaikka, ja takaa näkyy myös aurinkotorni, joka tässä kuvassa on siis varmaan parin kilometrin päässä. Muistutukseksi, se oli siis iso :D Eikä kyllä tämä puutarhakaan pieni ollut, pari tuntia meni kun kiersin sitä ympäri. Useita kilometrejä pitkä.


Tässä puutarhasta löytyvä teehuone. Teehuoneessa on kai ihan teetarjoilua ja pikkupurtavaakin, mutta vaikutti täysin tyhjältä. En tosin sisällä käynyt. Kävin myös niin aikaisin ja vielä arkipäivänä, ja vielä aika pilvisellä säällä (mikä ei tosin kuumuutta estänyt ollenkaan, ainoa hyvä oli satunnaiset tuulenhenkäykset).

Tässä pieni lammikko puutarhasta. Tämän lammikon vesi on enempi paikallaan pysyvää kuin muualla, joten levä oli saanu kasvaa tässä tehden vedestä vihreämpää.


Teehuoneen lähellä oli myös tämmöinen pieni alue, missä oli vanhan näköisiä taloja. Kaikki kyltit olivat tässä kuitenkin japaniksi, ja jonkinlaisia kieltokylttejä oli tuossa, joten en oikein tiedä mitä nämä talot olivat.


Bambulehto oli hyvin kaunis ja mukava paikka. Pidän tuulessa heiluvien bambujen äänestä tosi paljon <3 nyt kun pääsisi ihan oikeaan bambumetsään käymään, olisi tosi huippu kokemus.


Kilometrien kävelemisen jälkeen tulin takaisin alun lepopaikalle, ja päätin lounastaa. Otsin kitsuneudonia, joka nimestään huolimatta ei sisällä ketunlihaa :P En tiedä mikä tuo palanen tuossa päällä on, mutta lihaa se ei taida olla ja oli hieman makeaa. En hirveästi oikeastaan pitänyt sen mausta :x udon nuudelit olivat kuitenkin herkkua <3 Juotavana oleva Qoo limu on coca cola companyn tekemä, ja sisältää 20% appelsiinia :o olikin kyllä hyvää, saisi tuoda suomeenkin tuon. Tottemo orenji luki pullossa :D (eli tosi appelsiini(nen)...kai?).


Puutarhasta tultuani kiertelin vielä itse puistoa hieman, ja löysin sieltäkin kivoja nähtävyyksiä. Erään lepopaikan vieressä oli tämä kiva pieni vanhanaikainen vesimylly, jolla ei taida olla muuta tarkoitusta kuin näyttää kivalta :P kyllä se pyörii, mutta en usko että se mitään hyödyllistä pahemmin tekee, tosin mistä minä tiedän o.o


Vesimyllystä hieman eteenpäin löytyi toinen bambulehto, joka oli myös kiva, koska bambut on <3


Bambujen ohi mentyäni päädyin tälleiselle tielle. Tästä tiestä erilaisen tekee se, että se on hiekkatie, ja hyvin lanattu sellainen. Hiekka on painettu niin tiiviisti yhteen, että aluksi en tajunnut sen olevan hiekkaa ollenkaan :P tosi kova, mutta hieman pehmeä, ja mukava kävellä. Tien päähän päästyäni oli kieltokyltit että tuonne ei olisi saanut kai mennä :D ..mutta toisessa suunnassa niitä ei ollut joten ei ollut minun vikani :x


Muutama jännä hyönteinenkin näkyi matkalla :P


Puistoreissun jälkeen läksin kouluunpäin, ja siellä oli sitten filmikurssi, jolla katsoimme japanilaisen elokuvan Nana. Leffa oli hyvä (suosittelen).

Koulun jälkeen käytiin syömässä Senjan kanssa jäätelöä. Otin vihreän teen makuisen jäätelön, mikä oli maukas. Jäätelön jälkeen käytiin kaupasta mistä ostin vähän alkoholijuomaa, joka mukavasti on tällaisessa trip purkissa :D ensimmäisen kerran kun näin näitä niin ihmetteli kyllä jonkinmoisen hetken. Juoma on vielä 13 prosenttista. Kirjoittelen mausta sitten kun olen tuon juonut :P


Huomenna on sitten vuorossa Nipponbashi! jeeee~

Ei kommentteja: