perjantai 21. syyskuuta 2007

Koulu jatkuu

Kolmas päivä on sujunut hyvin. Tuntuu kyllä että olisi ollut täällä jo kauemmin kuin 3 päivää. Koulussa jatkui orientaatio parilla tutustumisleikillä, jossa oppi kyllä tuntemaan joitain muita vaihtareita. Meillä oli myös japanin tasokoe, jonka mukaan meidät laitetaan oppimaan japania.

Koe meni minulta ihan metsään, mutta näyttää Japanin taitoni varmaan sitten hyvin :P ...oli vain hankala tehdä koetta, kun tehtävänannotkin oli japaniksi! siinä sitten yritti arvailla että mitäköhän tässä pitäisi tehdä. Varmaan joudun opiskelemaan ihan alkeisryhmään, mutta eipä se haittaa, kun ei lähiopetusta tähän mennessä ole ollut juuri ollenkaan.

Pankkiautomaatti löytyy kätevästi ihan kampusalueelta, ja se puhuu englantiakin (jep, se puhuu). Verkkopankista kun tarkistin, niin 10,000 yenin nostossa pankki veloitti vain euron enemmän kuin oikea kurssi (ainakin xe.com:in mukaan). Joten hyvin saa rahat nostettua.

Koulun jälkeen oli toinen yritys kännykän ostosta, mutta ei vieläkään onnistunut. Näköjään prepaid kännyköitä ei oikein enää ole, tai ne maksaa hirveän paljon. Saan nyt kai Okaasanin kautta kännykän huomenna jotenkin, sen näkee huomenna.

Koulumatkalla napsin hieman kuvia joista tässä muutama:




Tässä kotitaloni. En saanut hirveän hyvästä kulmasta otettua kuvaa, kun tie on niin kapea, mutta eiköhän tuosta näe millainen se on.

Tämä on tie jossa koti sijaitsee. Koti on vasemmalla näkyvä kauimmaisin valkoinen talo.


Hankyun juna-asema, jota käytän aina kouluun mennessä, ja varmaan muuallekin kauemmas mennessä.


Tässä näkyy koulun kampuksen alku. Tästä pääportin kohdalta (jos tämä nyt on sellainen) kampus on ihan aukinainen. Muualla on kyllä portteja, joissa on vartijasetiä vahtimassa, sekä katkaisee liikenteen tiestä jos joku on menossa yli, ja varoittaa jos liikennettä on tulossa.


Tässä on kampuksen kartta. 2 rakennus on se missä nyt on kaikki aika lähinnä vietetty, koska international center sijaitsee siellä. Vielä en tiedä missä meidän tunnit on, mutta mahdollisesti samassa rakennuksessa. 12N rakennuksessa taitaa sijaita ruokala, ja 9 rakennuksessa kauppa ja macdonalds.

Tällaista tällä kertaa.

Ei kommentteja: