torstai 27. syyskuuta 2007

Ofuro.

Tänään taas tämmöinen normipäivä. Aamulla japaninkielen opiskelua, jossa ei taaskaan paljoa uutta oppinut. Toivon että mentäisiin kielioppiin jo, jos jotain uutta tulisi jossain vaiheessa. Käytiin lounaalla syömässä koulun MacDonaldsissa, ja otin teriyakiburger aterian. Hinta 580 yeniä, eli 3,5euroa. Ei paha hinta, ja teriyakikastikkeen kanssa maistui jopa ihan hyvältä. Mieluummin söisin kyllä ehkä jotain japanilaisempaa.

Yukin kanssa mailitse sovittiin että mennään Nipponbashiin lauantaina. Nipponbashi on Osakan Akihabara. Ja jos tuokaan ei vielä sano mitään :P niin akihabara ja nipponbashi on electric towneja, eli täynnä elektroniikka+manga+anime jne kauppoja. Eli otakun (japanilainen nörtti) paratiisi.

Kotona näytin isäntäperheellä kuvan omasta perheestäni ja soitin veljen ja isän tekemää musiikkia. Pitivät kyllä :P
Oli myös hankaluuksia selittää suomalaista jouluruokaa, kun jouluaiheeseen yhtäkkiä ajauduttiin. Ihmettelivät kovasti kun suomessa ei syödä jouluna kakkua :P Joulukakku on tällä se perinteinen jouluherkku.

Tähän asti olen käy nyt aina aamulla suihkussa, mutta päätin tästä päivästä eteenpäin tehdä kuten perhe tekee, eli käyn illalla kylvyssä. Japanilainen kylpy on n. 40 asteista, joten lämmin ainakin on. Talvella varsinkin on takuulla kiva. On kyllä myös tosi rentouttavaa, vähän niinkuin sauna, mutta ei tule niin nopsaan ainakaan tukala olo kuin minulle saunassa tulee, ja olo on mukavan kevyt kun vedessä oleskelee. Ei kyllä ehkä ihan saunan mukavia löylyaaltoja voita, mutta kiva on silti.

Huomenna on koulua vasta kl 14:30 alkaen, joten ajattelin käydä siellä isossa puistossa huomenna ennen koulua. Sitten olisi jotain kuviakin taas mitä laittaa.

Ei kommentteja: