lauantai 22. syyskuuta 2007

Orientaatiota vieläkin

Tänään oli viimeinen orientaatiopäivä koulussa, ensi viikolla alkaa itse koulu, mutta onneksi vasta tiistaina. Maanantai on jokin pyhäpäivä täällä. Orientaatiossa oli jenkkiläinen Karen vetämässä jotain ihme leikkejä kuten eilenkin, ja välillä tuntui vähän liiankin jenkkimeiningiltä. Tuntui myös kuin olisi palannut jonnekin ala tai yläasteelle.

Ihan lopuksi oli myös scavenger hunt, eli piti koulun lähistöllä etsiä tiettyjä paikkoja ja tuoda niistä jotain, tai kirjoittaa jotain kanjeja ylös. Idea oli hyvä, mutta omassa tiimissäni oli minun lisäkseni vain yksi englantia taitava, joka ei japania osannut hirveästi, joten oli hieman hankala välillä ymmärtää kaikkea. Esim. lippujen osto juna-asemalta on minulle vieläkin täysi mysteeri. Kouluun onneksi pääsen junakortillani.

Koulun ruokala oli kiinni tänään, joten mentiin syömään muualle. Otin takoyakia, eli mustekalapalleroita. Ihan hyvää oli, vaikkakin hieman tuli jännä fiilis kun palluroista paljastui paloja mustekalan lonkeroista, ihan imukuppien kanssa.

Tänään illalla perheen kanssa syötiin moniosainen ateria. Ensin paisteltiin pöydän päällä olevalla paistinpannulevyllä lihaa yhdessä, ja syötiin suoraan pannusta, dipaten omaan grillikastikkeeseen. Liha oli hyvää~ sen jälkeen otettiin riisiä, jonka päälle kaadettiin ensin jotain merileväjuttua, ja sen jälkeen riisiin kaadettiin teetä. Sekin oli ihan hyvää, joskin ensi kerralla pitänee ottaa vähempi, en pysty riisiä syömään läheskään yhtä paljon kerralla kuin nämä oikeat japanilaiset :P Voi tämä lämpötilakin hieman vaikuttaa ruokahaluun. Riisin jälkeen oli normaaliin tapaan hedelmiä jälkiruoaksi.

Syömisen jälkeen perhe kyseli kuinka pitkä olen, kun pääni osuu melkein ovenkarmin yläosaan :D hieman matalemmat ovet on kuin suomessa. Koulussakin kun meidät vaihtarit laitettiin pituusjärjestykseen...olin pisin!! ....en voi ymmärtää :D ..suomessa oon tottunut olemaan sitä lyhyempää sorttia.

Ostin tänään koulun jälkeen myös hieman japanilaista sarjakuvaa. Kerran viikossa ilmestyvässä Shonen weekly jumpissa on eri sarjoista aina luku kerrallaan, ja sivumäärä on jotain 500 luokkaa. Hintaa tollaisella on ruhtinaalliset 240 yeniä!! (eli 1,4 euroa) Paperin laatu ei ole mitään hirveän hyvää, ja painolaatukaan ei ole parasta, mutta tolla hinnalla ostelee kyllä ihan mielellään. Kiinnostaa nähdä myös kuinka paljon täällä maksaa sitten ihan kunnolliset yhdelle sarjalle omistetut kirjat.


Kuvassa huulirasva joka ehkä antaa jonkinlaista näkemystä kirjan koosta.

Huomenna mennään katselemaan lukiolaisten koulufestivaalia. Ilmeisesti käydään Satomin (pikkusiskoni) entisessä lukiossa ja Hiron (pikkuveljeni) lukiossa festivaaleja katsomassa. Niistä lisää huomenna.

Ei kommentteja: