maanantai 1. lokakuuta 2007

みんなの日本語

Hepsan. Tänään ei tapahtunut mitään hirveän kummallista. Opiskeltiin taas japania, ja saatiin jopa kirjat: Minna no nihongo (otsikko on sama, mutta japaniksi). Nää on jotain tosi peruskirjoja :P mutta varmaankin rupean opiskelemaan näitä vähän nopsemmin kuin mitä tunneilla käydään. Muuten koulu oli sitä normaalia.

Ostin kyllä tänään myös Nintendo DS:n! :D Jokin elektroninen sanakirja oli mielessä hankkia, ja vaihtareiden kautta sain tiedon, että DS:lle on Kanji "peli" joka on japani-englanti-kanji sanakirja. Vertailin hintoja, ja huomasin että elektroniset sanakirjat ovat kalliimpia kuin DS! joten jos vaihtoehtoina on halvempi ja vielä sen lisäksi pelikoneena toimiva vehje, niin ei kauaa tarvinnut miettiä vaihtoehtoa :P

DS on ollut todella suosittu japanissa, ja kuulemma sen takia hankala lyötää, joten olin aika skeptinen sen löytymisen suhteen. Ensimmäinen kauppa missä kävin, niin DS olikin loppuunmyyty. Toisesta kuitenkin löytyi! ja ostin tyylikkään metallic rose värisen DS liten :P maksoi myös vain 16,750yeniä, mikä suomen DS hintoihin verrattuna on aika halpa. Onni ei kuitenkaan ollut myötä, koska peli oli loppuunmyyty kaikkialla! :D (siis kahdessa kaupassa mitä tässä lähellä on :P) joten pitää huomenna lähteä sitten sitä peliä etsimään.


Tässä kuva tyylikkäästä DS:stäni, kuvat taiteellisia koska olen niin taiteellinen ihminen :D (unohtui makro laittaa päälle :x jne jne.)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minna no nihongo ja sen päätähti Maiku Mira- san :)

Kirja oli pääosin mun mielestä kyl iha kelvollinen, ja etenee aika tasan tarkkaa JLPT:n 4 kyu-n leveliin asti. Ainakin se menee helpolla läpi kun tuo kirja on hallussa. MUTTA, ne siihe kirjaan liittyvät videot onki sitte iha järkyttävää tuubaa :D

Saka kirjoitti...

:D

joo, kyllä se kirja ihan hyvältä vaikuttaa. En vaan tiedä tossa ryhmässä kuinka nopsaan se etenee :p mutta ryhmät kai muuttuu tässä jossain kohti vähäsen.

Videoita ei ollakaan vielä katsottu :D toivottavasti katotaan, alko kiinnostamaan :P