tiistai 23. lokakuuta 2007

Hiei vuori ja grillausta.

Noniin, vihdoin saan itseni kirjoittamaan! :D

Juttuja on siis tapahtunut, ei ole ollut tylsää. En vaan oo saanu aikaa tai oon unohtanut tai en vaan oo jaksanut kirjottaa :x

Laitetaan nämä eri päivät kuitenkin omina viesteinään ja aloitetaan viime lauantaista, jolloin käytiin Kyôtossa Hiei vuorella, ja sen jälkeen mentiin Shiga prefektuuriin opettajamme luo grillaamaan. Opettaja siis Sveitsistä kotoisin oleva mies, joka harrastaa japanilaista Biwa luutun soittoa ja luennoi historiasta ja kulttuurista.

Aamulla tavattiin Kyôton asemalla, ja hypättiin bussiin joka vei meidät Hiei vuorelle, n. 800 metrin korkeuteen. Okaasan oli sanonut minulle että vuorella voi olla kylmä, ja ihan loogisestikin niin voisi ajatella :P ja jostain syystä olin ainoa joka oli kunnolla varustautunut sormikkaita ja kaulahuivia myöten. Jotkut onnettomat, kuten ruotsalaiset joutuivat hieman palelemaan. Aurinko oli kuitenkin tosi lämmin vuorellakin, joten lämpötila vaihteli aika paljon.



Tässä ensimmäinen temppeli joka tuli näkyviin Hieillä. Kuvia otin taas 139 kappaletta, joten olen karsinut erittäin rankalla kädellä. Kaikkialla ei myöskään saanut kuvata, joten kuvat oli vähän mitä oli :D

Vuorella ei hirveän vanhoja temppeleitä enää ole, koska Nobunaga Oda kävi polttelemassa paikkoja ja tappamassa ihmisiä täällä silloin muinoin. Kuitenkin jostain 1600-luvulta nämä rakennukset on.


Tällaisia juomalähteitä oli muutamakin temppelin alueella, ihan kai juomatarkoitusta varten vain. Jotain kolikoita oli kyllä tuolla pohjalla, että en tiedä kuuluisiko ensin heittää kolikko, ja sitten juoda ja toivoa jotain.


Tämä rakennus pitä sisällään kellon, jota pitää puupalkilla kumauttaa, ja sen jälkeen rukoilla. 50yenin maksu tuosta pyydetään, vaikka ei siellä ketään vahtimassa ollut. Rahat kai lähinnä onkin uhrilahja jumalille, jotta rukoilu toimisi. Turistit kumautti vähän liiankin innokkaasti tuota, ja äänestä huomasi että ei ollut onnistunut :P Onneksi opettajamme oli tietävä, ja osasi neuvoa miten tuo oikein tehdään.


Katsos olen minäkin välillä kuvassa! Opettaja napsasi kun soittelin kelloa. Piti tätä nyt kokeilla kun kerran paikalla ollaan, ja katsotaan jos jumalat kuuntelee :P


Näköala vuorelta Biwa järvelle (joka on Japanin suurin järvi) oli aika hieno. Alhaalla kai Sakamoton kaupunki johon myöhemmin mentiin grillaamaan.


Tämä on joku vanha porttirakennelma tai jokin...meni vähän ohi kun jäätiin parin kanssa joukosta jälkeen kuvien ottamisen takia :D (toinen vaihtari halus mut väkisin kuvaan sen kanssa :P) Tuolla ylhäällä oli alttari minne kiivettiin (mutta siellä ei saanut kuvata) johon kulkijat kai aina menee ja rukoilee. Sekä vie jonkinlaisen lahjan. Hieno oli paikka, ja jännä tunnelma sisällä.


Tämän idea on, että heitetään kivi rakennelman päälle ja toivotaan jotain. Jos kivi jää rakennelman päälle, toive toteutuu. Kokeilin pienellä kivellä ja onnistuin :D saas nähdä miten käy.

Vuorireissun jälkeen mentiin kaapelijunalla vuorta alas Sakamotoon, ja taksilla opettajan talolle, mikä ei ollut mikään pieni tönö :D


Opettajan talo. Tässä on vielä vain osa kuvassa :D tämän takana on vielä pienempi lisäosa, jossa on musiikkihuone ja jotain alakerrassa. Kolmikerroksinen...ja iso :D on tainnut kulttuurin harrastaminen ihan hyvin kannattaa.


Katolla grillattiin, ja maisema erittäin hieno. Auringon laskiessa kaukana oleva kaupunki tulihienon väriseksi. Sain jopa hienon panoraaman tehtyä :P


Tässä näkyy vaihtareita Alaskasta, Hawaijilta ja Kaliforniasta. Syömisen jälkeen otettiin yhteiskuva open kameralla, ja sitten käveltiin juna-asemalle ja sieltä kotiin.

Reissu oli kiva ja seura oli mukavaa. Vaihtareiden kanssa pärjää jo hyvin. Kulttuurikohteita oli kiva myös nähdä. Pitää vastaavia reissuja tehdä uudestaankin.

Ei kommentteja: