lauantai 13. lokakuuta 2007

Izakaya, round 2

Ei olekaan vähään aikaan tullut kirjoiteltua, kun ei ole mitään kummoista tapahtunut. Opiskeltu on jne. Pääsin tuossa torstaina seuraamaan myös advanced ryhmän japaninopiskelua, koska meidän ryhmästä oli ollut ihmisiä kipeänä, jolloin opettaja arveli kertauksen olevan minulle tosi tylsää. Intermediate ryhmää en mennyt kuuntelemaan koska siellä vain kirjoiteltiin, joten menin katsomaan kun advanced ryhmässä ihmiset esittelivät lempiruokiaan. Ymmärsin jonkin verran, mutta en selvästikään ole ihan sillä tasolla vielä. Intermediate ryhmään haluaisin jossain vaiheessa kuitenkin siirtyä.

Eilen, eli perjantaina, lähdettiin sitten koulun jälkeen taas hauskaa pitämään. Ihmiset halusivat taas izakayaan, ja tällä kertaa löydettiin hieman mukavampi paikka. Ihmisiäkin oli jo 13 tai vähän yli, joten meno oli hauskempaa. Japanilaisia oppilaita oli mukana 3, vaihtareita sitten loput.

Izakaya toimii siis siten, että tilataan erilaisia ruokia, ja sitten kaikki napsii näistä mitä haluaa. Lopullinen lasku jaetaan sitten tasan kaikkien kesken. Ruokia tuli maistettua kaikenlaista, jopa rauskuakin! joka oli aika mielenkiintoisen makuista :P Join myös nihonshua, eli riisiviinaa. Muualla maailmassa tunnetaan sake nimellä, joka japanissa siis tarkoittaa vain alkoholia, tai alkoholijuomia, Nihonshu on se oikea nimi. Otin lämpimänä, ja hyvää kyllä oli! 25% mutta ei oikein maussa tuntunut :D joten aika petollista voi olla. Japanilainen olut on myös parempaa kuin suomessa, täällä voin jopa oluttakin juoda!


Kameraa ei ollut mukana, ja hämärässä tilassa ei kännykällä hirveän hyvää kuvaa saanut :D mutta meininki oli hyvä.

Lopullinen lasku oli per henkilö 3500 yeniä, mikä on noin 21 euroa. Eli omasta mielestäni tosi halpaa. Pelkät juomat olisi suomessa ollut varmaan jo yli 10e. Pitää mennä kyllä vielä uusiksi joskus :)

Tänään sitten jotkut puhuivat että mentäisiin karaokeen :D ...saas nähdä miten ihmiset jaksaa. Itse lähdin eilen niin, että olin jo yhdentoista jälkeen kotona, koska aloitettiin aika aikasin. Jotkut jatkoivat vielä baareihin ja klubeille. Hirveän myöhään ei täällä muutenkaan voi olla, kun viimeiset junat lähtee kl 12, ja seuraavat kl 5 aamulla :P

Sellaista tällä kertaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei !

Rauskun luulisi olevan hyvää, sehän on kalaa, mutta se mustekala.. sitä ihmettelen, voiko olla hyvää??? Uusi kuva sinulla, oletko laihtunut vai vääristääkö kamera?? Ota kaikki ilo irti vaikka vähän väsyttäisi, neljä kuukautta menee nopeasti..siitä vaan siis karaokea laulamaan..

täällä oli yöllä pakkasta -5... terveisin pirkko

Saka kirjoitti...

moi,

voi olla että olen laihtunut, kun tämä isä täällä on dieetillä enkä nyt pahemmin enempää syö. Ja ruoka muutenkin reilusti tervellisempää.

Mustekala ja kalmari on molemmat täällä syötävinä, raakana ja kypsennettynä :P ne on ihan ok makusia, mutta aika kovaa se liha, joten en hirveästi tykkää sen takia. Riippuu toki missä muodossa.
Rausku oli vähän makeaa, mutta ihan hyvää.