sunnuntai 7. lokakuuta 2007

Juhlimista

Eilen olikin juhlimista melkein koko päivä. Aamulla oli ensin koululla tylsähkö kirjastokierros, jossa opittiin miten kirjastoa käytetään. Tämän jälkeen oli Welcome Party meille vaihtareille. Juhlissa oli mukana vaihtarit, koulun oppilaita ja opettajia, sekä meidän vaihtareiden isäntäperheet. Piti myös pitää japaniksi lyhyt puhe, joka meni ihan ok. Oli tosin hyvin yksinkertainen :D ja varmistettu kielen oikeus Ericiltä. Eric itse puoliksi japanilaisena piti varmaan pisimmän puheen kaikista :D Puheiden jälkeen oli syömistä, pieniä musiikkiesityksiä ja juttelemista. Ihan mukavaa oli. Senjan isäntäperheestä paikalla ollut tytär pyysi vielä käymään perheen ravintolassa joskus. Pitänee joskus käväistä.

Welcome partyn jälkeen lähdettiin karaokeen! Mukaan tuli aika paljon vaihtareita, ja joitain japanilaisia opiskelijoita. Karaoket on kyllä mainio systeemi Japanissa. Tietämättömille siis tiedoksi, että julkisesti ei lauleta, vaan ryhmä saa oman äänieristetyn huoneen, jossa saa laulaa niin pieleen kuin haluaa ilman että tuntemattomat kuulevat :P Meillä oli kaksi huonetta, koska joukko oli sen verran iso. Aluksi jännitti hirveästi, eikä uskaltanut laulaa, mutta parin esityksen jälkeen, joista toisen veti ruotsalainen vaihtari Martin, hänelle tuntemattomasta biisistä alkoi tuntumaan että ehkä sitä itsekin uskaltaa :P Ekana vedettiin triona Lordin hard rock hallelujah joka löytyi jättimäisestä biisivalikoimasta. Mukavaa oli, tarjoilu tuli suoraan huoneeseen, ja seura oli kivaa. Hintakaan ei paha, koska paikka oli uusi. Jouduttiin maksamaan vain juomat.


Karaokekopista kuva. Kuvassa vaihtareita jenkeistä, Ruotsista, Saksasta ja Hawaijilta/Kiinasta.


Karaoken jälkeen pieni joukko läksi etsimään Izakayaa, perinteistä japanilaista juoma/syömäpaikkaa. Matkalla nappasin kuvan junasta, koska tyhjänä sen kehtasi jopa tehdä. Tällaisia siis junat mitä itse käytän aina :P Kuvassa pari vaihtaria.


Umedassa, eli Osakan keskusta-alueella, oli sillalla menossa hieno katuesitys. Bändillä oli ihan ok laitteet mukana, joten ääntä lähti reilusti :D siltakin heilui välillä aika pelottavasti. Bändin nettisivun löytää täältä. Hyvää musaa oli kyllä.


Napsasin myöskuvan siitä Yodobashista, tässä kuvassa tuolla takana oleva rakennus. Nämä pari kuvaa aika huonoja, kun kännykällä nappasin, ja unohdin säätää resoluution paremmaksi.

Esityksen jälkeen etsittiin Izakayaa, missä kesti hetki. Löydettiin sitten joku ihan ok hintanen, mutta se ei osoittautunutkaan niin perinteiseksi. Jäätiin kuitenkin sinne. Siellä juotiin ja syötiin hieman. Ensi kerralla pitää kyllä löytää perinteisempi. Meitä oli myös vain 6 enää jäljellä tässä vaiheessa.


Izakayan jälkeen käväistiin pelihallissa, jossa yksi vaihtari kokeili Half Life 2 peliä. Ohjaus oli hämärä, mutta peli itsessään aika sama kuin pc:llä, vaikkakin tarinamoodi oli leikattu täysin pieniksi silpuiksi, ja pelissä oli nuolet jotka ohjasivat kokoajan oikeaan suuntaan. Kaikki aivoajattelut oli otettu pois :D


Tässä vielä loppuun kuva perheen koirasta Oserosta.

Ei kommentteja: