sunnuntai 14. lokakuuta 2007

Taidetta ja teeseremoniaa

Hops!

Eilen oli siis se karaoke illemmalla. Meitä oli tällä kertaa vain 7, joten ehti laulaa vähän paremminkin. Mun pitäisi vaan saada harjoitella vähän pienemmällä porukalla :D koska en ole hirveästi uskaltanut laulaa. Jotkut tosi tutut biisit menee hyvin, muut vähän niin ja näin :P Tuttuja biisejä myös vähän vaikea löytää. Pitäisi uskaltaa laulaa vaan lujempaa niin menis paremmin...ehkä vielä joskus :P Jotkut kyllä ääntä kehui hyvin menneen suorituksen jälkeen ;3

Tänään olin alunperin ajatellut että opiskelen ja lepäilen vain, mutta Okaasan tulikin sitten kysymään että lähdenkö mukaan taidemuseoon ja teeseremoniaan :P Ei ollut mitään syytä olla lähtemättä joten tietty matkaan vaan.

Ennen museota käytiin syömässä Okonomiyakia, jota jo Suomessa Japanilainen vaihtari oli meille opettanut. Kyseessä siis runsaasti kaalia sisältävästä taikinasta tehty pannukakun kaltainen, missä sitten päällä ja täytteenä lihaa tai mitä itse siihen haluaa. Itse otin beef cheese okonomiyakin, ja erittäin herkullinen kyllä oli.

Kameraa en ottanut mukaan kun aattelin että seremoniassa ei kuvia saa ottaa, ja museo kuitenkin tylsän näköinen ja sielläkin kuvat kielletty. Museolla huomasin kuitenkin että olisi kannattanut ottaa :D Rakennus oli tosi hieno vanhanaikainen Japanilainen talo, jossa oli pieni puutarhakin. En tosin tiedä saiko siellä kuvata.

Taidenäyttelyssä oli vanhoja japanilaisia kirjoituksia, kuten vanha englannin oppikirja :D mikä oli mielenkiintoista katseltavaa, koska lauseet oli aika erikoisia :D ...nyt en kyllä enää niitä muista x_x Vanhat Japanilaiset kuvat on myös kivaa katseltavaa. Tämä kokoelma oli kait Hankyu junafirman (millä minä menen aina kouluun) perustajan kokoelma.

Teeseremonia oli myös täällä, ja ekaa kertaa pääsin näkemään ja osallistumaan kunnolliseen teeseremoniaan. Hieman oli aluksi miettimistä että mitä pitää tehdä, mutta hyvin se sujui. Teet juotiin sitten jostain vanhoista ja erittäin kalliista kulhoista :D kun kyseessä oli sentään museo. Kulhot kiertelivät myös ympäri, että ihmiset saivat niitä ihastella, ja hienojahan ne oli. Kivaa oli, vaikkakin istuttiin Japanilaiseen tyyliin, jolloin jalat alkoi kyllä vähän puutua. Perhe sanoi että istu ihmeessä rennommin jos sattuu kun olen kuitenkin vain ulkomaalainen, eikä se tilaisuus mikään supertotinen muutenkaan ollut. En nyt hirveästi kuitenkaan viitsinyt jalkoja siinä levitellä, ja on tollein ennenkin Kendoharjoituksissa istuttu, jalat oli kuitenkin sitten lopuksi minuutin tai pari aika jännän tuntuiset ja kävely oli aika vaikeaa :D mutte nopeasti siitä tokeni.

Mukava päivä kaikenkaikkiaan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jep! Keilailussa on täällä ratahinnat yleensä, eli tunti maksaa ajankohdasta riippuen 12-30€ tunti ja 6 pelaajaa max. Kengät sisältyy yleensä hintaan, mutta poikkeuksiakin on. Mukavaa, että olet löytänyt kavereita ja harrastuksia. Terv. Pekka

Tuomas kirjoitti...

Ei perhana, karaokea! Meikäkin joutu laulamaan viime viikonloppuna. Vedin HIMiä ja levy ei suostunut pyörimään. Kokeillaan joskus uudestaan ;-)

Tuomas kirjoitti...

Ja jalat oli jännän tuntuiset... ;-D

Anonyymi kirjoitti...

Teistähän oppii kaikkea uutta... Mua ei kyllä taitaisi saada karaokeen laulamaan. Tosi kiva on kyllä lukea sun ja Senjan juttuja! Mukavia vointeja edelleenkin vaan...


pilvikki