maanantai 12. marraskuuta 2007

I can see!

Tuli tänään hankittua silmälasit. Kaukonäkö pidemmänkin aikaa ollut hieman heikohko, mutta suomessa en ole jaksanut mitään tehdä sen eteen. Täällä sitten huomasin että lasit ovat hieman suomalaisia halvemmat, joten ajattelin että jos nyt hankkisi että voi käyttää aina silloin tällöin kun tarvetta ilmenee.

Otin mukaan Ericin kääntäjäksi ja Senjan tyylioppaaksi ja läksettiin nambaan laseja katsomaan. Olin netistä katsonut jo valmiiksi liikkeen missä oli hyvät hinnat.

Lasien hommaaminen onnistui niin, että ensin tehtiin näkötesti jossa katsottiin millaiset linssit tarvitaan, sitten etsittiin kehykset, ja sen jälkeen odotettiin 30 minuuttia ja lasit oli valmiit. Nopsa ja tehokas juttu :P Palvelu oli tietenkin aivan loistavaa japanin standardien mukaan, kova kotelo ja puhdistusliina mukana. Hinta laseille oli lopulta 9,450 yeniä, eli noin 60euroa, mikä kai suomen hintoja katsellen on aika hitsin halpa? Kehykset oli vielä melkein kalleimmat, eli halvimmilla kehyksillä hinta olisi mennyt puoleen tuosta.

Lasien teho on kai yhteensä -1, mutta linsseistä erikseen en tiedä. Koulun terkkari sanoi että toinen silmä olisi 0,7 ja toinen 0,6 ja yhteensä 0,9. En tiedä yhtään mitä nuo meinaa ja onko nuo yhtään samat kuin suomen systeemit? Lasit ei kuitenkaan kai hirveän vahvat ole.

Aluksi oli hieman outoa kävellä laseilla, mutta eron huomasi. Tällaisena grafiikkahörhönä voin sano että tuntui kuin olisi vaihtanut SD kuvan HD:ksi ja tuplannut tekstuurien resoluution :P kaukonäössä. Varmaankin käytän näitä laseja kun ulkona kävelen ja autolla ajan, mutta sisällä tuskin tulen tarvitsemaan pahemmin.

Ja tähän loppuun vielä pari hienoa itseotettua kuvaa :D

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienot on pokat!

-Pekka

Anonyymi kirjoitti...

Mitä katseltiin japanilaisessa näöntarkastuksessa? Hiraganoja?

Saka kirjoitti...

Olin lukenut netistä että olisi hiraganoja, mutta sekä koulun terkkarilla että optikolla oli ympyröitä joista puuttui pala jostain pää- tai väli-ilmansuunnasta. Ei siis ollut ongelmia. Ympyrät oli myös mun mielestä parempi systeemi kuin suomessa käytettävät E:t, ei niin helppo nähdä jos ei oikeasti näe.