sunnuntai 18. marraskuuta 2007

Universal Studios Japan

Eilen tuli käytyä porukalla Osakassa sijaitsevassa Universal Studios Japanissa. Kyseessä siis huvipuisto, jossa tosin ulkoilmalaitteiden sijaan lähinnä elokuviin liittyviä ajeluita, jotka kyllä ihan kivoja. Hirveän paljoa laitteita ei myöskään ollut, mutta ei se hirveästi haitannut varsinkin koska aika ei riittänyt, lähinnä jonottelun takia :D

Paikka oli nimittäin oikea jonotuksen paratiisi. Suosituimpiin laitteisiin jonotus aika läheni kahta tuntia pahimpina aikoina. Tämän takia jalat oli kyllä mukavasti tuhoutuneet päivän seisoskelun jälkeen, koska harvoin näissä jonoissa oli mahdollisuutta istua. Kaikesta huolimatta oli kyllä kivaa :P



Tässä kuva puiston portista. Puistolle on oma junapysäkkinsä, ja pieni Universal city "kaupunki".


Tässä kuvassa näkyy osa ihmisistä joita mukana oli. Yhteensä mukana oli lähemmäs kahtakymmentä henkilöä, mutta suurin osa ajasta tuli vietettyä n. 6 hengen ryhmässä. Takarivissä vasemmalta lähtien, minä, Californiasta tullut Chris, ja Hawaijilta tullut Chelsea. Eturivissä Japanilaisia opiskelijoita, eli vasemmalta Yuri, ja sitten eräs jonka nimi on unohtunut x_x ...minä ja minun nimimuistini.


Kun oltiin ensin jonotettu että saatiin liput ostettua (5400yeniä, eli n. 30 euron luokkaa, eli ei yhtään paha, koska puistossa saa nähtävyyksiin mennä vapaasti niin paljon kuin lystää), saatiin seuraavaksi jonottaa että päästiin puistoon sisään :P Aloitetaan ihan heti vaan.


Ryhmä jakaantui heti kahtia, ja meidän joukkomme halusi ensiksi mennä Jetcoasteriin, eli vuoristorataan nimeltä Hollywood Dream - the ride :D jetcoaster on siis japanilainen nimitys rollercoasterille eli vuoristoradalle (ジェットコースター katakanalla, luulisin).

Kun oltiin tähän jonotettu n. 45 minuuttia, mokoma meni ja hajosi hetkeksi :D vaunu jäi jumiin ihan alkukohtaan, eli ei paha juttu. Onneksi puisto oli ystävällinen ja tarjosi jokaiselle jonottajalle express lipun, jolla voi mennä minkä tahansa nähtävyyden jonon ohi. Näitä express lippuja myytiin myös puistossa erikseen, jos ei jaksa jonottaa, mutta ei jaksettu hinnan takia itse niitä hommata.


Päätettiin sitten seuraavaksi mennä Back to the future ajeluun, jonka jonotus jäi aika lyhkäseksi express lipun takia :P Ajelu oli aika jännä, mentiin ryhmän kanssa Delorean autoon, johon mahtui 8 henkilöä. Auto oli pienessä kopissa, josta se nousi ylös teatteriin jossa oli iso valkokangas. Sitten auto heilui elokuvan mukana, autoja oli monta teatterissa, jonka huomasi kun vähän kurkki ympärilleen :D oli kyllä hyvin pidetty se fiilis että muita ei olisi mukana ollut. Elokuva oli selvästi tehty joskus elokuvien aikaan, koska esittelyvideoissa ja leffassa oli elokuvasta tuttuja näyttelijöitä oikeassa iässä. Oli kyllä kova heilumaan ja tulikin paikka paikoin vähän heikko olo :D Kiva oli kyllä.

Kuvassa hieno Delorean replika.


Tämän ajelun jälkeen käytiin syömässä hampurilaista, ja sen jälkeen taas jonottamaan vuoristorataan :P Tällä kertaa laite pysyi ehjänä ja päästiin kyytiin. Kyseessä on siis aika iso vuoristorata, vaikka se ei mitään hirveän hurjaa teekään. Linnanmäen laitteisiin tutustuneille tämä muistutti lähinnä idän pikajunaa, mutta koko ja vauhti nostettuna pariin potenssiin :D Kun laitteeseen pääsi kyytiin, sai ensin valita 6 eri vaihtoehdosta musiikin itselleen sopivaksi, joka sitten soi matkan aikana.

Kuvassa näkyy hieman tuota rataa. Pimeässä kuvassa näkyy ensimmäinen putous, joka oli ehkä se pahin. Ensin noustiin jonnekin kymmenien metrien korkeuteen, ja sieltä alas melkein pystysuoraan :D ...vaikka pidinkin kahvoista kokoajan lujaa kiinni :x niin oli kyllä tosi kiva laite, ja voisin mennä mielellään uusiksikin :P kunnon adrenaliiniboosti tuli kyllä. Pimeällä voisi olla myös kiva mennä, kun nyt mentiin vielä valoisaan aikaan.



Seuraavaksi lähdettiin Spiderman ajelua kohti. Kuvassa hieman kaupunkia matkalta. Paikka oli siis tehty elokuvien tai hollywoodin maisemien mukaan. Amerikan lippuja oli myös hieman liikaa :D ja jopa Californialainen Chris oli vähän ärsyyntynyt niistä :P


Spiderman ajelu oli yksi uusimmista täällä, ja oli kyllä hieno kokemus. Ensin jonotettiin yli tunti.. x_x ja sitten päästiin matkaan. Mentiin taas vaunuun johon meni tällä kertaa 12 henkilöä. 3D lasit päähän ja eikun matkaan :p Hyvin oli saatu 3d hahmot istumaan lavasteisiin, ja matka oli myös rajumpi kuin luulin :D hieman vuoristorata meininkiä, ihan oikeasti ja sitten videoilla simuloituna, ja meininki oli hyvä. Monien mielestä paras laite, enkä ihmettele yhtään miksi. Itse en osaa vuoristoradan ja tämän kanssa päättää.


Spidermanista ulos tullessa olikin tullut jo pimeä :D ..sitä se jonottelu teettää. Tosin spidermanin jonotus oli mielenkiintoisin koska se oli samalla kierto käynti Daily Bugle lehden tomituksen läpi. Kun tultiin ulos, oli tullut aika sytyttää joulukuusen valot (paikka on siis ihan täysillä jo joulumeiningissä, sopivan aikasin :D) ja porukkaa oli kertynyt aika paljon.


Kuusi syttyi sitten hienon spektaakkelin tapahtuessa kuusen luona (mitä en itse nähnyt :D mutta aver mariaa jne. kuului ja jotain liikettä näkyi). Kuusen valot syttyivät kyllä ihan hienosti, ja sitten vaihtoivat väriä jne. :P mutta ehkä hieman liian täydellinen ja jenkkimäinen kuusi minulle. Pidän itse suomalaistyylisestä luonnollisesta kuusesta.


Kuusen jälkeen oli Jurassic Park ajelun vuoro. Paikka oli tehty hyvin muistuttamaan elokuvista tuttua puistoa, ja tuttu John Williams musiikki pauhasi.


Jurassic Park auto, kaikkien pitäisi tunnistaa ;3

Jurassic Park oli veneajelu, ja lopussa tietenkin läiskähdettiin veteen. Mietin kovasti ostaisinko sadetakin vai en, mutta kun kukaan muukaan ei sitä tehnyt niin en minäkään :D ...Chris ja minä alettiin kyllä katumaan päätöstä myöhemmässä vaiheessa :D


Veden uhrit. Itse olin vielä eturivissä, ja tietenkään veneessä ei ollut tuulilasia :D joten kastuttiin aika totaalisesti. Mukavasti oli vielä pimeä ja hieman kylmä, mutta kyllä siinä pärjäsi.

Jurassic Park ajelun jälkeen mentiin Backdraft kierrokselle, joka on palomiesleffasta kertova kiertokävely. Oikeat tulishowt kuivatti ja lämmitti kyllä mukavasti :D


Backdraftin jälkeen jotkut jäivät katselemaan Peter Pan esitystä. Minä, Yuki ja Chelsea lähdettiin kuitenkin Jaws kierrokselle. Kyseessä oli veneajelu, ja veneen "ohjaaja" näytteli hienosti oikeaa kuljettajaa :D seurasi haulikolla ammuskelua, hain hyökkäyksiä ja muuta kivaa. Ohjaajan eläytyminen oli hauskaa ja kiva retki oli. Jonottaa ei pitänyt myöskään yhtään, mikä oli kivaa vaihtelua :P


Jawsin jälkeen käytiin ostamassa hieman tuliaisia, koska tämähän on Japanissa tärkeä juttu :P Ostosten jälkeen käytiin syömässä ravintolassa.


Pois lähtiessä huomasin myös kaverin Predatorin :D ..onneksi oli kuitenkin lukkojen takana niin pysyi pääkallo paikallaan ;3

USJ:n jälkeen menin Yukin luokse yökylään, koska mukaan tuli erään korealaisen vaihtarin kaveri, joka ei japania puhunut lainkaan. Englantia osasi hieman niin menin mukaan auttamaan, ja pitämään hauskaa pelatessa :D Aamulla korealainen lähti aikaisin matkaan, ja jäätiin Yukin kanssa vielä nukkumaan. Sitten kun jaksettiin herätä, käytiin syömässä pizzaa, Yuki kävi äänestämässä Osakan pormestaria, minä ostin Bombermanin DS:lle, pelattiin sitä, palasin kotiin, ja söin hyvää sukiyakia ja udon nuudeleita.

Kiva oli reissu ja voisi ottaa joskus uusiksi. Kuulemma Tokyon Disneyland on huomattavasti tätä suurempi vielä, joten joskus se sitten kohteeksi :P

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

vaikuttipa hauskalle paikalle, mut sul on kyllä todellisuudentaju vähän hämärtynyt siellä maailman äärissä: kolkyt euroa ON paljon jostain höpsöstä puistosta!!
Mut mites opinnot sujuu? Käytätkö jo japania? luetko vaik ruokalistoja tai jotain? Entä muut kurssit, onks opetus tasokasta?
ois kiva kuulla!!!

-inkku-

ai niin, tosi hienot silmälasit =)

Saka kirjoitti...

meinasin tuolla hinnalla enempi sitä että Lintsi on melkeen samanhintainen kuitenkin eikö? Joten siihen verrattuna hinta ei tuntunut niin pahalta :P

nyt olis olemassa kyllä myös tarjous, jossa 11,000yenillä, eli n. 65e saisi vuoden kestävän kortin jolla pääsis ilmaseks sisään. Se nyt ainakin on hyvä tarjous jos paikasta pitää eikö? :o

japania käytetään aina kun mahdollista, ja opetus on kyllä ihan jees.

ja laseihin aletaan jopa tottua pikkuhiljaa :P