maanantai 24. joulukuuta 2007

Hyvää joulua

Tässä nyt ennen tokion matkaa aattelin vähän kirjoitella vielä. Lahjat avasin jo nyt päivällä, koska bussiin en viitsinyt kaikkia lahjoja raahata. Kiitoksia kaikille lahjoja lähetelleille! Suomalaista syötävää tuli, ja hyvää musiikkia suomesta, joilla voi hyvillä mielin muistella suomea. Kuvia ja tarinaa tokiosta ensi viikonloppuna toivottavasti!


Muistin tässä myös yhden pienen tarinan joka unohdtui kertoa aiemmin. Tuossa oli 15. päivä joulukuuta bonenkai, eli vuoden päättäjäisjuhlat, jotka on vähän niinkuin suomen pikkujoulut. Eli juodaan ja juhlitaan, firmat pitää näitä varsinkin oikein innolla. Meillä oli bonenkai kotona, ja jännän siitä teki eräs syötävä jota tarjottiin. Kyseessä oli fugu, eli pallokala.

Ne joilla on erittäin hyvä yleissivistys, tietää että pallokala on myrkyllistä, ja tappavaa jos valmistetaan väärin. Japanissa kuitenkin aika herkkua, ja sitä saa tällä valmistaa ja myydä vain valtuutetut henkilöt. Hiemanhan tuollainen on kuitenkin pelottavaa, mutta tuli kuitenkin syötyä! Herkullista myös on, ja lihaan jätetään yleensä myrkkyä pienenpieni määrä, jotta kieli vähän kihelmöi :D ja kyllähän sen tunsi.

Hieman pelästyin tuon jälkeen kun sain yhtäkkiä rintakipuja hieman syömisen jälkeen, joskin kyseessä taisi olla allerginen reaktio omenamehuun jota joskus suomessakin tapahtunut. Hieman kuitenkin säikäytti. Jännä kokemus kuitenkin tuo fugun syöminen, mutta en tiedä haluanko hirveän mielelläni uudelleen kokeilla :D ...tuntuu että aika elämällä leikkimistä vaikka pitäisi turvallista täällä kyllä olla.

Sellainen tarina.

Hyviä joulun ja uudenvuodenaikoja nyt kaikille! palailen matkan jälkeen!

Ei kommentteja: