torstai 20. joulukuuta 2007

Kulttuurielämyksiä

Moi taas pitkästä aikaa. Nyt kun on taas taukoa ollut niin tulee isompi satsi kerralla tarinaa :P

Olin Narassa uudelleen kavereiden kanssa tuossa jokunen viikko sitten, ja tällä kertaa kierrettiin koko puisto. Kestoa matkalla oli noin 4-6 tunnin luokkaa, kivaa oli kyllä.


Siellä kun käveltiin niin löytyi tällainen perinteinen Japanilainen tienvarsikahvila jossa käytiin hieman syömässä. Pientä naposteltavaa vain, mutta tunnelma oli kiva ulkona istuen.


Kun hieman pidemmälle käveltiin niin päästiin samalla hieman ylemmäs, mistä oli hyvät näköalat Naran kaupungista. Hieman meinattiin hutiinkin kävellä, mutta tajuttiin kääntyä takaisin kun maisemat alkoivat muuttua pelottavan autioiksi.


Shinto temppeleitä oli myös pari kappaletta, ja niiden edustalla noita kivilyhtyjä aika paljon. Itse puistossa ei pahemmin mitään katuvaloja näkynyt, kuten ei ylipäänsäkään japanissa hirveästi niitä näy. En tiedä sytytetäänkö lyhtyjä illalla, koska lähdimme vielä valoisaan aikaan pois.


Poispäin käveltäessä nähtiin sitten ilmielävä Sonic! Segan pelihallin luona. Pitihän siitä kuva napsasta. Sonicin kanssa poseeraa kiinalaissyntyinen Siying.


Joitain päiviä Naran reissun jälkeen käytiin parin vaihtarin kanssa kokeilemassa oikeaa Japanilaista kimonoa, ja oli tarkoitus osallistua teeseremoniaan näissä asuissa.

Mukaan lähti vain minä ja kaksi Hawaijilta tullutta opiskelijaa. Jutun järjesti jokin äitien vapaaehtoisryhmittymä, ja sen huomasin kun paikka oli täynnä pikkulapsia. Paikalla oli muitakin ulkomaalaisia, joista yksi oli parimetrinen Hollantilaispoika, joka sai kaikki lapset roikkumaan kimppuunsa. Kiitin onneani että eivät välittäneet minusta niin paljoa :D

Kimonon pukemisessa autettiin, ja minulle homma oli kyllä hieman tuttu, koska eroa kendopuvun kanssa ei hirveän paljoa ollut. Takkiosa oli pidempi, niitä oli kaksi, ja hakama (eli housut) sidottiin hienommin. Hakama oli kyllä jokin kopio tällä kertaa, koska siinä ei ollut lahkeita, vaan se oli hametyyppiä, näytti ulkoapäin kuitenkin aika samalta.


Kuvassa minä, vaihtarit Chelsea ja Siying sekä kaksi rouvaa jotka auttoivat pukemisessa.

Kun vaatteet oli päällä oli tarkoitus vähän teeseremoniaa harrastaa. Hirveän autenttista tämä ei ollut kun lapsia juoksi ympäriinsä :D mutta ihan kiva kokemus, ja karkit ja tee oli hyvää.

Seuraavaan viestiin kohta lisää tapahtumia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuka, mikä on Sonic? Sehän näyttää ihan Fenix kissalta, muistatko isoisän piirustukset???

Olet kyllä komea hakamassa, erityisesti näiden pienten naisten seurassa !!!!

terv Pirkko

Saka kirjoitti...

Isoisän piirrustukset muistan kyllä, niissä oli Felix kissan kuvia :) kyllähän Sonicissa hieman samaa näköä ehkä on. Sonic on kuitenkin siili, ja eräästä Segan pelisarjasta, Segan vastine Nintendon Mariolle.

Siyingin ja Chelseankin kanssa on nyt tullut vietettyä enempikin aikaa, mukavia ihmisiä kyllä täällä suuri määrä :)