lauantai 19. tammikuuta 2008

Seuraava lukuvuosi

Loma vihdoin loppumassa ensi viikolla. Viime viikko oli siis koulua tavallaan, oli viimeinen koe, josta tuli pisteitä 97/100, ja sitten käytiin raamen museossa, jossa saatiin tehdä ikiomat pikaraamenit! Jauhosta asti itse siis väsättiin, paitsi nuudeleiden paistaminen.


Ikioma instant raamenini <3~ kuvan sai piirtää myös itse. Vielä en ole syönyt, ja vain kuukausi annettiin syömisaikaa, luultavasti koska ei ole pakattu suojakaasuun, joten tuliaisena en voi tuoda.

Viikon loputtua oli valmistujaisjuhlat kolmelle poislähtevälle vaihtarille, joista kaksi palasi jo, ja yksi on ensi kuuhun asti. Meillä on ensi viikosta alkaen seitsemän viikon jakso, jossa on normaalisti japaninkielen opiskelua, ja yksi kurssi englanniksi, sekä toinen alkeellisella japanilla opetettuna. Näiden jälkeen kolmen viikon loma! Sitten alkaa virallisesti seuraava lukuvuosi.

Aiemmin täällä ei ole tätä seitsemän viikon jaksoa pidetty, joten on ollut lomaa koko tämä aika!! nytkin tämä taitaa olla vapaaehtoinen, mutta en minä kyllä keksi tekemistä niin pitkäksi aikaa, puhumattakaan että rahat riittäisi reissailemiseen tai johonkin, ja kaikenlisäksi japania tänne oppimaan tultiin, joten sitä haluan tehdä. Kurssit kuulostavat myös mielenkiintoisilta.

Englanninkielinen kurssi on Japanin sodanjälkeisistä ajoista, ja sitä pitää asian ekspertti joka taisi olla lapsi niinä aikoina, ja opiskellut jenkeissä joten englantikin sujuu. Toinen kurssi on japaniksi, ja kurssin nimi on Cross-cultural communication, joka istuu omaan opiskelulinjaani suomessa ihan täysillä.

Tämä viikko oli taas lomaa, ja alkuviikosta tulikin vähän matkusteltua, mutta siitä lisää seuraavassa viestissä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siis, nuudelimuseo??? Pyörittelittekö ne käsin vai miten?? Tämä juttu vaatii kyllä vähän selityksiä...

ihmettelee, pirkko

Saka kirjoitti...

Juu, ihan käsin aluksi jauho ja nesteet sekoitettiin. Sen jälkeen kaulittiin taikina levyksi. Levyä laitettiin pienen mankelimasiinan tapaisen läpi jota pyöriteltiin käsin. Sitten kun taikina oli sopivan pituinen, se laitettiin sellaisen raastinjutun läpi joka leikkasi taikinan nuudeleiksi. Tämän jälkeen nuudelit höyrytettiin, tai jollain tavalla kypsytettiin, sitä ei saatu itse tehdä, kuumuuden takia varmaankin. Sen jälkeen nuudeleita vähän ravisteltiin että eivät jääneet kiinni toisiinsa ja maustettiin. Sitten laitettiin pieneen astiaan jossa ne uppopaistettiin, jonka jälkeen kova nuudelipalanen oli valmis pussiin. Ei niin vaikeaa :P

Anonyymi kirjoitti...

kuulostaa mukavalta, pitänee joskus itsekin käydä nuudelimuseossa.

miltä maistui :o ?

Saka kirjoitti...

tottapuhuen tuo itsetehty nuudeli ei hirveän hyvää lopulta ollut...ilman että sitä keittää, eli kovana ja kuivana parempaa kuin valmistettuna. Oikeat raamenit on kyllä huomattu tosi herkuiksi.