sunnuntai 27. tammikuuta 2008

白浜 - Shirahama, valkoinen ranta

Heipsan taas. Olin siis matkailemassa muutama viikko sitten tuossa Osakan eteläpuolella, Wakayaman prefektuurissa. Siellä on kaupunki nimeltään Shirahama, eli valkoinen ranta, joka on kesäisin tosi suosittu kohde valkoisen rantansa ja kuumien lähteiden takia.

Hieman aluksi taas Japanin kummallisuuksia. Lähes joka tuotteessa tuntuu olevan englanniksi oleva pieni sepustus joka kertoo miksi tämä tuote on se paras, tai jotain ihan täysin satunnaista. Näitä löytyy siis muistilehtiöistä oluttölkkeihin. Englanti näissä on harmi kyllä vielä yleensä kieliopillisesti aika oikeaa, mutta mielestäni sisällön takia yleensä hyvinkin huvittavia, kuten kuvan hieno ylistys voileivästä jonka ostin junaan evääksi.

Matkalla Shirahamaan mentiin junalla alueen ohi, missä kasvatetaan runsaasti japanilaisia appelsiineja, eli japaniksi mikan nimisiä hedelmiä, jotka ovat siis kai mandariineja. En nyt itse tiedä onko mandariinilla tai mikanilla mitään muuta eroa kuin nimi, maku tuntuu olevan ainakin sama. Tuossa paikassa noita mikan puskia/puita oli kyllä hirveät määrät, jokaisen talon pihalla oli ainakin pari, ja sitten oli isoja alueita oikeaa kasvattelua varten. Tuli heti pieni hinku lähteä mikan varkaisiin! mutta kun istuttiin junassa niin ei oikein voinut :/

Tässä hieno hotellimme. Metsästettiin netistä halvimpia hotelleja, ja tämä olikin halpa, 7000yeniä kaksi yötä yhdeltä henkilöltä. Ei mitään luksusta, mutta ihan kiva ja kodikas hotelli oli. Myös hyvin tyhjä, koska en hotellissa nähnyt kuin pari muuta vierasta. Talvi ei ole kaupungin sesonkiaika tietenkään, ja se näkyi myös kaupungissa. Paikallisia asukkaita lähinnä, ja muutama turisti siellä täällä.

Tässä hotellin aula. Hotellissa oli myös kotiintuloaika, eli kl 23 ovet lukitaan. Näin on kuulemma aika monessakin japanilaisessa hotellissa. Syitä varmaan turvallisuus, ja ainakin tässä tapauksessa hotellia pyörittävä vanha pariskunta haluaa varmaan itsekin nukkua.

Kyseessä oli hieman perinteinen japanilainen talo, joten kengät piti vaihtaa sandaaleihin aulassa. Muuten ei mitään vikaa, mutta sandaalikokoja saisi olla hieman isompaakin...


Huoneet oli tatamihuoneita, eli perinteisiä japanilaisia. Huone oli kyllä ihan mukava. Siellä oli ilmastointilaite, jolla huone pysyi lämpimänä, pieni tv, parveke, kuumaa vettä ja teetä valmiina, futon patjoja ja peittoja nukkumiseen ja oma wc. Hotellissa oli myös ofuro, eli japanilainen kuuma kylpy, jossa sai peseytyä ja rentoutua ilmaiseksi.

Hotellin oleskelutilassa oli nämä hienot vanhat pelikoneet, jotka oli kyllä tosi retroa. En ehtinyt kokeilemaan joten en tiedä toimivatko nämä vielä.

Tässä näkyy sitten shirahaman itse shirahama, eli valkoinen ranta. Niille jotka ihmettelee miten vulkaanisella saarella voi olla valkoista hiekkaa, niin vastaus on yksinkertainen: se on rahdattu tänne australiasta ja uudesta seelannista... näin japanissa, luodaan turistivetonauloja vaikka väkisin :P

Tässä näkyy toiselta puolelta niemeä ranta missä ihmiset kalastelivat.

Edellisessä panoramassakin näkyvä vetonaula, kallio jossa on luonnollisesti muodostunut reikä. Ihan jännän näköinen, vaikka ei hirveän lähelle päästykään.

Tämä kallio on opaslehtisen mukaan yksi toinen vetonaula. Kallion alapuolella on luola, jonne olisi päässyt hissillä, mutta emme jaksaneet siitä maksaa, jota merirosvot käyttivät piilopaikkanaan joskus aikoja sitten. Kuvassa näkyvä kyltti kehottaa itsemurhan haluisia soittamaan apulinjalle eikä hyppäämään alas, joka on kyllä tosi helppoa koska minkäänlaista kaidetta ei ollut olemassa. Korkeanpaikankammoisena ei ollut se mukavin paikka.


Shirahamassa on luonnonihmeiden lisäksi vetonaulana Adventure world, joka on eläintarhan ja huvipuiston yhdistelmä. Hieman hiljainen oli vuodenajan takia, mutta menimme sinne silti.

Tässä kuva puistosta maailmanpyörästä käsin. Puiston koko oli jotain linnanmäen luokkaa, mutta laitteita tuntui olevan kyllä vähemmän. Eläimet tietenkin olivat ehkä se suurin vetonaula. Kuvasta voi nähdä että ihmisiä ei hirveän paljoa ole näin talvella, mutta näköjään tarpeeksi jotta puistoa kannattaa pitää auki.

Tämä on puiston safaripuoli, jossa liikkuu vapaana erilaisia afrikan eläimiä. Lihansyöjäeläimet olivat erikseen aidatussa alueessa jonne pääsi vain bussilla. Tuli vähän Jurassic Park mieleen kun porteista mentiin sinne sisään :D

Pienet pandapienokaiset olivat mainoksissa aika paljon, ja vetävät yleisöä ihan hyvin, jopa talvella.

Sea otterit (mitäs nämä nyt suomeksi olivatkaan?) nukkuivat jännästi vedessä kelluen.

Jääkarhut tuntuivat olevan vähän stressaantuneita kun kävelivät kokoajan edestakaisin. En tiedä miten kivaa eläintarhassa eläminen voi eläimille olla.

Safarieläimillä oli hieman enempi liikkumavaraa. Tässä nopein maaeläin.

Tiikerit löhöilivät talvisessa auringossa, eivätkä olleet moksiskaan kun bussi pyyhälsi ohi.

Myös muita eläimiä puistosta löytyi, mutta piti vähän kuvia karsia tilan ja laiskuuden takia. Muita eläimiä olivat mm. pingviinit, flamingot, hevoset, erilaiset linnut, virtahepo, sarvikuono, elefantti, erilaiset vesieläimet jne.

Eräässä mainoskuvassa näkyi kuinka aurinko laski tuon reikäkallion taakse, joten menimme katsomaan auringonlaskua sinne siinä toivossa että nyt kävisi samoin. Olimme kuitenkin näköjään liikkeellä väärään vuodenaikaan, joten vähän meni ohi.

Ihan hieno se auringonlasku oli silti.

Sellainen oli matka. Kuumissa lähteissä, tai kylvyissä enemminkin kävimme pari kertaa. Kuvia ei kuitenkaan tullut napsittua, vaikka toisesta olisi ehkä voinut ottaakin. Kyseessä oli kiva ulkoilmakylpy, joka oli ihan meren vieressä, isot aallot ylsivät hieman alempaan altaaseenkin. Ei siinä kyllä sitten sen suurempaa eroa ole mielestäni kotikylpyyn kuin paikka missä se sijaitsee, joskus pitäisi kyllä löytää paikka missä olisi myös sauna, vähän on jo ikävä.


Muita asioita mitä on tässä käynyt, niin sain tasokokeesta sen verran hyvät pisteet, että pääsin ylemmälle tasolle opiskelemaan Japania. Hieman menee tunnit nopeammin nyt, ja pitää kyllä skarppina olla jotta pysyy kärryillä, mutta eiköhän tässä pärjätä! Lisää taas myöhemmin~

3 kommenttia:

Renuski kirjoitti...

Joo, huomioin itsekin nuo hassut englantiviritykset tuotteissa. Mikäs siin :D.
Male a wish.

Anonyymi kirjoitti...

sea otter = merisaukko

terv. Pekka

Anonyymi kirjoitti...

Terve!

On ollut mukava lukea blogiasi tähän asti. Olen itse käynyt Japanissa kolmeen otteeseen muutaman kuukauden verran, ja nyt on haku juuri samaiseen kouluun vaihto-oppilaaksi tiedossa.

Kiva lukea first-hand fiiliksiä joltain joka on kyseisessä koulussa atm.

Olisi mukava vaihtaa enemmän fiiliksiä/tietoa OGUsta, jos vain kiinnostaa niin mailaa ihmeessä mikaelkiuru@gmail.com .