tiistai 15. huhtikuuta 2008

九州 - Kyushu Osa 4 - Kumamoto

Seuraavana matkalla vuorossa oli Kumamoto. Paikka on ehkä parhaiten tunnettu Kumamoton linnasta. Kaupunkia ympäri matkattiin ratikalla, mitä ei japanissa hirveän montaa kertaa ole nähnyt. Täällä kuitenkin toimi. Oli myös aika halpaa, koska koko päivän matkan sai noin 400-500yenillä.

Tässä hieman kuvaa kaupungista. Kyseessä siis isompi kaupunki, ja hieman aukinaisempi kuin Osaka, joka taitaa olla yksi Japanin ahtaimmista paikoista. Kuvassa keskellä näkyvä valkoinen pytinki on hotelli jossa yövyimme.

Ensimmäisenä oli vuorossa Linna. Ratikalla pääsi näppärästi lähelle. Paikkaan pääsi halvemmalla sisälle koska jotkut paikat oli remontissa. Taustalla näkyy itse linna. Piha oli hieno, paljon kivisiä muureja. Hienompi olisi varmaan ollut keväämmällä, kun kukat alkaa kukkimaan ja ruoho vihertämään.

Temppelillä käytiin pesemässä kädet ja juomassa. Rituaalityylillä tietysti.

Linnan portilla sai myös poseerata näiden soturimiesten kanssa. Lähemmäksi en uskaltanut mennä...

Linna lähempää.

ja vielä lähempää! Alareunassa bloggaaja itse. Linna oli hieno, mutta taas sisältä aika modernisoitu, kuten Osakan linna.

Sisällä oli pienoismalli linnan päätornista ja jostain pienemmästä tornista.

Pienoismalli linnan tatamihuoneesta. Taustalla jättiläismäinen Siying!

Tässä vain hengaillaan linnan luona.

Kivimuureja kun tutkailee niin huomaa, että ei ninjoilla hirveän vaikeeta ollut kiivetä ylös niitä pitkin. Ainoa ongelma on harjas ylhäällä, mutta ei sekään hirveä este ole. Kaipa niillä kuitenkin vartijoita on ollut aika lauma turvaamassa alueita.

Mikäs se tämä! Suomessa vähintään helsingissä matkustavien pitäisi tunnistaa. Oli kyllä yllätys että tällaisen näkee japanilaisessakin sporassa! Pienistä jutuista tuli suomi kyllä kovasti mieleen.

Linnan jälkeen mentiin lähistöllä olevaan Japanilaiseen puutarhaan. Paikka oli nätti, mutta ruoho ei ihan ollut vihreäksi ehtinyt...

Kuulemma paikka on yksi neljästä parhaimmasta Japanilaisesta puutarhasta. Olisi kyllä ollut kiva nähdä täydessä loistossa.

Syötävää linnuille ja kaloille sai ostaa puutarhasta, ja sai elukat aika tehokkaasti liikkeelle. Itse ei ruokittu, mutta kuvassa näkyvä Japanilainen herra sai linnut kimppuunsa.

Siying näyttää viemärinkannessa olevasta kartasta puutarhan sijainnin.

Kumamoto oli ihan mukava paikka, ja oli kiva parin päivän pikkukylissä viihtymisen jälkeen päästä oikeaan kaupunkiin. Oli myös hieman erilainen kaupunki, koska ei ollut liian ruuhkainen, ja tiet leveitä, joten tilaakin oli.

Illallisena taas pikaraamenia...rahaa piti jossain säästää.

Ei kommentteja: