lauantai 26. huhtikuuta 2008

九州 - Kyushu Osa 5 - Saga

Kumamoton jälkeen matka jatkui Sagan prefektuuriin Sagan kaupunkiin. Kyseessä hieman pienempi kaupunki, ja aika maalaismaiselta seutu vaikutti. Ensimmäisenä oli tarkoitus matkata erääseen historialliseen puistosysteemiin.

Maisema oli hieman avarampaa kuin mitä Osakassa näkee, mikä oli ihan kivaa vaihtelua kylläkin. Japanin maaseutumaisemat ovat myös kivaa katseltavaa.

Minä ja Siying puistojutun maskotin kanssa. Kyseessä on siis alue, jolta löydettiin kaivauksissa maan alta raunioita vanhoista yayoi-ajan rakennuksista. Alueen päälle päätettiin sitten rakentaa jäljennös kylistä, ja päästää ihmiset katsomaan miten muinaisessa Japanissa elettiin. Rakennukset on siis tehty suoraan raunioiden päälle, nostaen maata tarpeeksi, jotta rauniot ovat yhä turvassa. Kylät on myös rakennettu samoilla tekniikoilla kuin entisaikaan, jotta kaikki olisi mahdollisimman uskottavaa.

Tässä jonkinlainen vallihaudan tai tulvakanavan näköinen rakennelma. Kuivaa oli, ja päivä oli muutenkin todella kuuma.

Talot oli rakennettu puoliksi maan alle, luultavasti jotta eivät kuumene liikaa. Kuvassa näkyy yksi kylistä.

Näkymä talon sisälle, jossa mallinuket elelevät rauhallisesti. Huomaa että tähän aikaan kulttuuri oli ulkoisesti hyvinkin erilaista siitä mitä se myöhemmin Japanissa on ollut.

Tässä yhden kylän päärakennus, jossa pidettiin kokouksia ja muita sellaisia. Toisin kuin muut talot, tämä oli rakennettu noin 4 metriä maan päälle, tornin tapaan.

Päivä oli siis todella kuuma, yllätti hieman. Muilla paikoilla lämpötila oli enempi muutaman plus asteen luokkaa, mutta täällä taisi mennä jopa yli 20 asteen auringossa. Alkoi tulla olo hieman tukalaksi.

Puisto oli ihan kiva, mutta hieman iso. Energia ei kuumuudessa riittänyt kiertämään koko aluetta, ja koska kevät ei ollut vielä saapunut, ruohikko oli aika kellertävässä vaiheessa. Itse Sagan kaupunki oli myös hieman pettymys, koska mitään muuta hirveän kiinnostavaa nähtävää ei oikeastaan ollut. Pieni linna olisi kaupungissa ollut, mutta oli niin pitkällä ja olimme liikkeellä hieman myöhään, joten sitä emme nähneet. Kävelimme lähinnä kaupungilla puistoreissun jälkeen ja suuntasimme sitten hotelliin syömään illallista.

Ei kommentteja: