lauantai 26. huhtikuuta 2008

九州 - Kyushu Osa 6 - Hakata

Viimeisenä vuorossa oli Hakata. Hakata sijaitsee Fukuokan prefektuurissa, ja Hakatan kaupunki on tavallaan puolet Fukuokan kaupungista. Jotenkin näin se on. Hakata/Fukuoka on myös luultavasti isoin kaupunki kyushulla.

Ensimmäisenä päätettiin vierailla Fukuoka towerissa. Kuvassa itse torni, ja minuakin voi nähdä kuvan alareunassa. Torni on jotain 160 metrin korkeusluokkaa, ja on yksi Japanin korkeimpia rakennuksia. Kyseessä on myös torni, eikä rakennus, vaikka lasinen onkin. Suurin osa kerroksista on vain teräsrakennelmaa.

Ylhäällä oli ihan hyvät näkymät, mutta hieman korkeus hermostutti. Kulmaan uskalsin kävellä pitäen tiukasti kiinni kaiteista :P

Tässä näkymä kaupunkiin, ja kuten näkee, aika iso se on.

Tornin vieressä rannalla oli tämä häärakennelma. Paikka siis tehty vain häiden viettoa varten. Japanissahan länsimaalaistyyppisiä kristillisiä häitä ei vietetä yleensä uskomusten takia, vaan koska ne näyttää kivoilta. Kristinusko ei ole niin laajalle levinnyttä täällä. Uskonnolliset häät ovat sitten shintolaisia tai joissain tapauksissa buddhalaisia.

Tornin jälkeen mentiin lähellä sijaitsevaan puistoon, missä oli aika isohkon kokoinen lampi. Kuvassa näkyy siitä vasta noin puolet. Edessä näkyvän saarekerykelmän takana on toinen puoli.

Saarekkeiden silloilla tuli oikea Japanilainen miekkailufiilis.

Jota jotkut meni piiloon.

Linnut viihtyivät tolpilla. Olisi kuva ollut hieman kivempi jos joka tolpalla olisi ollut lintu, mutta meneehän se näinkin.

Paikassa sai myös vuokrata polkuveneitä. En ollutkaan kokeillut moista pitkään aikaan, joten pitihän sitä reissu tehdä. veneellä sai vapaasti mennä lammen yhdessä osassa. Venettä ohjattiin myös ratilla, eikä polkimien vuorottelulla, joten ajo oli hieman helpompaa kuin niillä masiinoilla millä aiemmin olen mennyt.

Hakata on, toisin kuin Osaka ja Tokio, bussikaupunki. Junia on tietenkin myös, mutta ei hirveän paljoa, joten bussit hoitavat suurimman osan liikenteestä. Tässä kuva Japanilaisesta bussista. Kooltaan hieman pienempia kuin suomessa, ja penkkejä reilusti vähemmän. Matka maksetaan myös vasta matkan päätyttyä. Kortilla ensin leimataan bussiin tultaessa, ja poistuessa. Rahalla maksettaessa kyytiin noustessa otetaan lappu jossa on numero, joka on myös etuosassa olevassa paneelissa. Sen avulla näkee sitten kuinka paljon joutuu maksamaan. Sisään tullaan takaovesta, ja poistutaan etuovesta. Toimii ihan kätevästi ja pummilla meneminen aika hankalaa, joten suomi voisi ehkä ottaa oppia. Loppuisi tekosyyt lippujen hintojen nostamiselle..

Puiston jälkeen käytiin syömässä Raamen Stadiumissa. Syötiin kaksi annosta, mikä oli ehkä hieman liikaa. Oikealla tonkotsu raamen, eli keitto on tehty sian luuta uittamalla. Haju hieman pistävä, mutta maistuu hyvältä. Vasemman puoleinen on hokkaidon tyyli, eli misoraamen. Nuudelit hieman paksumpia, ja on hyvää. Raamen on herkkua kun sen osaa tehdä.

Stadiumilla pääsi leikkimään raamenin katukaupustelijaa.

Seuraavana päivänä mentiin aamiaiseksi, tai ehkä pikemminkin brunssiksi syömään taas raamenia, onhan hakata siitä kuuluisa. Ja mentiin paikkaan jota Japanilainen ystäväni suositteli, eli Ichiran. Paikassa syödään aina tiskillä, ja alueet on aidoitettu, joten jutustelu on hieman hankalempaa. Syynä on se, että voi paremmin keskittyä syömiseen.

Raamenia tilatessa ensin täytetään tämä lappu, jossa päätetään millainen raamen halutaan. Kuinka paljon öljyä, valkosipulia, kuinka tulista, kuinka kova nuudeli jne. Japania osaamattomille paikassa oli myös englanninkielinen lappu, mutta kuva tuli otettua japaninkielisestä.

Kuva tiskistä. Kaikki tarpeellinen löytyy, eli puikot, lusikka, servettejä ja vesihana. Edessä olevasta aukosta paikan tyypit sitten hoitavat tilaukset. Heitä ei edes näe kokonaan, koska aukko on niin matalalla. Kun raamen on tuotu, he sulkevat aukon kokonaan, jotta voit keskittyä olennaiseen, eli raamenista nauttimiseen.

Tässä itse raamen. Tämä on kanaalikaupungin spesiaali, jossa käytiin siis syömässä. Osakassa on myös ichiran, jota onkin jo kokeiltu, ja kananmuna puuttuu sieltä, mutta muuten on samaa, eli aivan taivaallista. Voin kyllä sanoa, että ichiran on parasta raamenia mitä Japanista olen tällä hetkellä löytänyt. Jos tulette japaniin, olette velvoitettuja syömään ichiranissa (koska minä vaadin o_o), ja onneksi heillä on ravintoloita aika monessakin kaupungissa. Hankala uskoa että noinkin yksinkertainen ruoka voi maistua noin hyvältä, mutta kyllä on vaan onnistuttu.

Hakatan jälkeen ruvettiin valmistautumaan laivalle lähtöön ja Osakaan paluuseen.

Ennen kuin laiva lähti käytiin kuitenkin Kokura nimisessä pikkukaupungissa katselemassa tätä linnaa. Sisälle ei kuitenkaan jaksettu tällä kertaa mennä.

Tällä kertaa ei ollut omaa hyttiä laivalla, vaan nukuttiin isossa huoneessa, missä oli monta sänkyä pienten käytävien molemmilla puolilla. Sängyissä oli myös verhot, joten sai nukkua aika rauhassa, kunhan lapset hiljenivät. Kyushu oli ihan mukava nähdä, vaikka siitä nyt nähtiinkin vain pohjoisosa, mutta tuli sentään nähtyä!

Seuraavaksi onkin juttua taas Osakasta.

Ei kommentteja: