lauantai 26. huhtikuuta 2008

Syntymäpäiväjuhlat

Oli synttärit tuossa 10 päivää sitten, ja käytiin juhlimassa hieman niitä. Juhlittiin samalla Siyingin synttäreitä, koska ei ole kuin 4 päivää eroa.

Varattiin yhdestä izakayasta tilaa, ja kutsuttiin kavereita mukaan. Lopulta oli 17 henkilöä. Izakayassa oli meillä ihan oma huone, jossa kaksi pöytää. Otettiin tietenkin syö ja juo niin paljon kuin haluat 2 tunniksi, joka maksoi vain 3500 yeniä, eli jotain 20 euron luokkaa. Tulee ikävä Japanin ravintoloiden hintoja kyllä ihan taatusti kun suomeen palaa.

Tässä yhteiskuva juhlista. Kivaa oli, ruoat ja juomat hyviä, ja kakkukin saatiin! :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea! juhlat näytti rattoisalta :)
Kiitos Kyushun reissu-osasta!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos varsin ansiokkaasta blogistasi, josta olen ahminut aimo annoksen Japani-infoa. Satuin löytämään blogisi googlettamalla Osakaa tai jotain sellaista. Olisin kovasti kiitollinen, jos viitsisit laittaa vähän vinkkiä, missä paikoissa Osakassa ehdottomasti kannattaa käydä. Tarkoituksemme on tulla sinne nyt kesäkuussa -08 ja aikaa vain vaivainen viikko ja rahaakin rajallisesti. Reissulla äitisi ikäluokan Japania tuntematon täti (minä) ja hänen Japaniin hurahtanut tyttärensä, 14 v.

Saka kirjoitti...

Hyvä että blogista on jotain hyötyä :) Osaka ei ole ehkä kulttuurisesti se mahtavin paikka Japanissa käydä, mutta lähellä on hienoja paikkoja ainakin. Osakassa itsessään ehkä Osakan linna ja sen puisto on hyvä kohde, tosin linnan sisään ei välttämättä kannata vaivautua, modernisoitu kaikki sisätilat, joten on kuin normi museo, ja varsinkin Japania taitamattomalle melkein mahdoton siellä mitään ymmärtää. Ulkoa päin linna on kuitenkin ihan hieno. Jos Osakan haluaa nähdä ylhäältä käsin on Sky building hyvä kohde sitä varten. Jos tyttäresi pitää populaarikulttuurista (tai sinä itse)niin Osakan Nipponbashissa sijaitseva Denten town on ehkä hyvä käyntikohde. Se on Tokion Akihabaran Osakan vastine.

Kulttuuria on paras nauttia Kiotossa ja Narassa, jotka molemmat ovat n. 30-40minuutin junamatkan päässä. Narassa on iso hieno puisto, jossa on temppeleitä ja paljon peuroja. Kiotossa suuri määrä erilaisia temppeleitä. Narassa sekä Kiotossa on pisteet juna-asemilla joista voi kysyä karttaa ja paikoista tietoja, näissä paikoissa puhutaan myös englantia.

Pakko myös mainostaa vielä dotonborissa sijaitsevaa ichiran raamen paikkaa! Japanin parhaat raamenit löytyy sieltä :) löytäminen voi kyllä olla hieman hankalaa Osakaa tuntemattomille.

Toivottavasti tästä on jotain hyötyä.

Anonyymi kirjoitti...

Oikein paljon kiitoksia vastauksestasi. Kiotossa käyntiä olimme suunnitelleetkin ja blogisi perusteella mietiskelin myös tuota Naraa. Minun on yritettävä tulla toimeen englannilla, mutta tyttäreni on opiskellut hiukan japania, mistä toivottavasti on edes pikkuisen apua. Emmeköhän me vinkkiesi ja netin avulla onnistu luomaan ihan kivan viikko-ohjelman, kunhan vain selviämme liikkumisen haasteista. Hyvää kesää sinulle sinne Japaniin!