maanantai 19. toukokuuta 2008

Himeji ja Hanami

Sakura, eli kirsikka kukki täällä huhtikuun aikaan, ja sitä lähtee koko Japani porukalla aina katselemaan, ja piknikille sakurapuiden alle. Tätä kutsutaan Hanamiksi. Sana on kukan ja katselemisen yhdistelmä, eli katsellaan kukkia :P Samalla sitten syödään ja juodaan.

Hanamia itse harrastin kolmeen otteeseen, joista ensimmäinen oli Himejissä, joka on kuuluisa linnastaan. Linnassa erikoista on se, että toisin kuin moni muu linna, sitä ei ole modernisoitu lainkaan. Eli ei hissejä, ei betonia, eikä muutakaan liian modernia. Linnan pihalla on myös suuri määrä sakuraa, joten hanamin aikaan moni Japanilainen suuntaa tänne.

Tässä näkee hieman tuota ihmismäärää, eli paikka oli täynnä. Taustalla näkyy itse Himejin linna. Tämä kuva on vielä itse muurien ulkopuolelta.

Tässä sisäpuoli sakuroineen. Hanamia varten on ihan sama missä istuu, kunhan lähellä on sakuraa, joten lähes joka puun alla ja läheisyydessä oli ihmisiä piknikillä.

Tässä hieman lähikuvaa sakuran kukasta.

Sakuralajikkeita ei tietenkään ole vain yksi, joten muitakin löytyy. Suurin osa taitaa kuitenkin olla tuota ensimmäistä sorttia. Hieman punertavempiakin kyllä löytyy. Osakassa on yksi alue jossa on suuri määrä erilaisia sakuran lajikkeita, ja sieltä kuvia myöhemmin.

Lounas syötiin tietenkin puiden katveessa. Emme tajunneet ottaa mukaan mitään alustaa millä istua, mutta paikan edelliset oleskelijat lahjoittivat meille omansa kun olivat lähdössä pois, ystävällistä ja pelasti meidät maassa istumiselta.

Tässä näkyy linnan päätornia hieman lähempää. Himejin linnaa pidetään yhtenä kauneimmista linnoista koko Japanissa, ja on säilynyt parhaiten välttyen pommituksilta.

Sisällekin pääsimme, ja jouduimme odottamaan vain 15 minuutin verran. Sisätilat olivat hienot, vaikkakin rekvisiittaa ei hirveästi ollut. Vanhan arkkitehtuurin ystävälle olisi varmasti unelmapaikka. Pois lähtiessämme linnan sisään menevä jono oli jo kahden tunnin mittainen...olimme siis onnekkaita.

Kävimme myös katsastamassa puutarhan, joka oli linnan lähellä. Varhainen kevät ei ollut ehtinyt rehevöittää puutarhaa kunnolla, joten ei ollut parhaimmillaan vielä, mutta nätti kuitenkin.

Bambumetsikkökin löytyi.

Himejin jälkeen kävin hanamittamassa myös isäntäperheeni kanssa tässä kodin läheisyydessä, ja vielä hieman kavereiden kanssa Osakan linnan puistossa. Ihan mukavaa touhua. Huomasi myös miten Japanilaiset ulkona juodessaan osaavat käyttäytyä paremmin kuin mitä ainakin Suomessa. Kulttuurieroja.

Lisää juttuja myöhemmin.

Ei kommentteja: