tiistai 12. elokuuta 2008

Muovista ruokaa

Kesäkuussa kävimme koko vaihtariryhmä opettajien kanssa tekemässä muovista ruokaa. Miksikö? Japanissa on tapana, että ravintoloiden edessä on tarjoiltavista annoksista muoviset jäljennökset, jotta mahdolliset asiakkaat näkevät heti millaista ruokaa on tarjolla. On myös näppärää ulkomaalaisille jotka eivät ruokalistaa osaa edes lukea. Tästä syystä oli meille kulttuuria opiskeleville vaihto-oppilaille hyvä mennä katsomaan ja kokeilemaan miten muoviset ruoat syntyvät.

Menimme yhdessä Kiotoon, jossa sijaitsi yksi muoviruokia valmistava yritys.

Tässä hylly paikan sisällä, jossa näkee hieman millaista tavaraa valmistetaan. Ravintolat antavat valokuvan tai jopa oikean ruoka-annoksen, joka sitten kopioidaan täällä tarkasti. Aidolta myös näyttää.


Vaihtareita odottelemassa valmistuksen alkua. Etualalla Alaskalainen Andrew ja syvyysjärjestyksessä siitä eteenpäin Havaijilainen Eddie, Ruotsalainen Martin, sekä Korealaiset Mirai, Doo ja Helim.


Meidän oli määrä valmistaa parfaitit, joka tässä tapauksessa oli jäätelöä ja hedelmiä. Tässä näkyy aineksia.


Kuppi kaadettuna pöydälle. Annoksen hedelmät. Hedelmien väritys tehtiin ennen käsin maalaamalla, mutta nykyään käytetään tarroja. Ei ole aikaa kaikkien maalaamiselle.


Jäätelönä toimii silikoni, jota tursutetaan "kastikkeen" päälle. Hienon kierrekuvion sai näin aikaan, ja kaipa se toimii näin helposti jäätelölläkin. Pitää kokeilla joku päivä!


Jäätelön tursottamisen jälkeen hedelmät tökättiin paikoilleen ja odotettiin annoksen kuivumista. Näyttää ihan hyvältä, eikö?


Jotkut annoksista näyttivät oikeasti herkullisilta. Nälkäiset ihmiset saadaan helposti näillä ravintolaan sisään. Nytkin tekee mieli spaghettia....

Ei kommentteja: