lauantai 20. syyskuuta 2008

Lasketteluretki

Kävin isäntäperheeni kanssa laskettelemassa kevättalvella. Paikan nimen satuin unohtamaan...mutta yöbussilla mentiin paikanpäälle. Paikka on kuuluisa laskettelupaikastaan ja kuumista lähteistä.

Maisemat olivat hieman erilaisia kuin suomen laskettelukeskuksissa. Paikan koko oli myös hieman erilainen. Hisseillä ylösnousu kesti 5 minuutista yli 10 minuuttiin. Siis vain mennä ylös. Alaspäin tällainen kesto oli myös normaalia. Hissit olivat myös kaikki istuttavia, ja jouduin selittämään perheelleni suomessa käytettävät vetohissit koska sellaisia ei japanissa oikein näe.

Kuvassa minä ja isäntäperhe veljeni. Perheeni käy yleensä tässä samassa paikassa joka vuosi kerran laskettelemassa, mutta jostain syystä olin kuitenkin taitavampi kuin muut, ja minä en kuitenkaan suomessa hirveästi laskettele. Luulen tämän johtuvan siitä, että murtomaahiihtoa lapsesta asti tehneenä sukset tuntuvat luonnollisemmilta jaloissani.

Sää paikassa meni välillä hyvinkin sumuiseksi. Oli jännä lasketella tällaisella kelillä.

Maisemat tosiaan erilaiset. Vuoren ihan huipulle ei päässyt laskettelemaan, mutta aika ylhäältä lähti ylemmän tason rinteitä. Minä uskalsin mennä hieman ylemmäs yksin kerran ja veljen kanssa kerran, mutta se oli aika rankkaa fyysisesti. Jalat olivat todella voimattomat sen jälkeen. Tekniikkaa pitäisi ehkä parantaa.

Minä ja isäntäperhe siskoni palaamassa  laskettelureissulta hotelliin. Hotellissamme oli tietenkin kuuma lähde alakerrassa sekä rotenburo, eli ulkoallas. Tuntui kyllä rentouttavalta päivän laskettelun jälkeen.

Palasimme Osakaan iltabussilla yhden yön jälkeen, ja bussille kulkiessamme pilvet loivat hienon meri-illuusion maisemaan. Kuvaa vaalennettu radikaalisti jotta näkisi paremmin nuo pilvet, laatu vähän kärsi mutta kuva selkeämpi. 

Mukava reissu oli, ja oli kiva saada viettää aikaa isäntäperheeni kanssa. Oli kiva lasketellakin, vaikka olinkin juuri Hokkaidossa sitä tehnyt.

Ei kommentteja: