tiistai 26. helmikuuta 2008

Hokkaido ・ 北海道

Hokkaido, eli pohjoisen meren tie, on Japanin pohjoinen iso saari. Käytiin siellä Chelsean ja Siyingin kanssa parin päivän reissulla lumifestivaalien aikaan. Hokkaido on lämpötilojen jne. suhteen aika samanlainen kuin suomi. Lentokoneella lennettiin, matka kesti muutaman tunnin.

Ensimmäisenä mentiin Sapporoon, joka on Hokkaidon suurin kaupunki.


Lunta! Oli mukava nähdä, ja kokea vähän parempaa pakkasta. Täällä osakassakin on satanut, mutta pahemmin ei ole mihinkään jäänyt, ja Suomessakin kai aika lumetonta ollut, ainakin etelässä, joten pääsinpähän nyt oikean talven kokemaan.

Lumifestivaalit oli siis tuohon aikaan, eli 8.2-12.2. Oli kai alkanut hieman aiemminkin jo. Yhdessä kohti kaupunkia oli jääveistoksia, joista jotkin erittäin hienojakin. Hieman vaikeaa oli saada jääveistoksesta hyvää kuvaa, mutta jotain onnistuin napsimaan.

Joitain teitä oli suljettu autoliikenteeltä kokonaan festivaalien takia. Tämä tie oli siis jääveistoksia varten.

Sapporon tv-torni tai jokin vastaava. Ylösmeno maksoi 700yeniä, ja mentiin kuin mentiinkin ylös, ja vielä kävellen! Jono hissiin oli niin suuri, ja kävelystä sai vaivan palkaksi ilmaisen maitomukillisen, kun Hokkaido on tunnettu maitotuotteistaan. Kävely kesti n. 10minuuttia, ja oli kyllä aika pelottavaa, kun rappuset oli ulkona tornin metallirakenteissa.

Ylhäällä oli näköalatila, joka sentään oli sisällä. Tässä näkymä lumifestivaalien pääalueelle, joka oli aika pitkä. Käytiin se läpi muutaman päivän aikana pienissä annoksissa.

Jotkut lumiveistokset oli upeita.

Tässä näkymä Sapporosta hotellihuoneen ikkunasta katsottuna.

Seuraavana päivänä mentiin paikkaan nimeltä Teine, jossa oli tarkoitus vähän leikkiä lumessa. Tässä panoraamakuva paikasta. Lopulta uskallettiin mennä jopa laskettelemaan, vaikka oli muille kuin minulle eka kerta. Opettajaakaan ei otettu vaan yritin itse selittää miten homma suksien kanssa sujuu. Kyllä sitä lopulta mäkeä alas tultiin, ja ei kaaduttu ihan katastrofaalisia määriä. Hauskaa oli! Kuvassa takana näkyy laskettelumäkiä.

Eläintarhassa käytiin myös, Asahikawan Asahiyama eläintarhassa. Aika perus eläintarha peruseläimineen, tämä pingviinien marssi oli aika jännä, jossa pingviinit saivat jaloitella ulkona kaikkien töllätessä.

Eläintarhasta tullessa oli nätti auringonlasku.

Taas lumifestivaalien pääalueella. Tämä lumilinna on hieman kookkaampi ja hienompi kuin mitä itse on tullut rakenneltua. On kyllä tyypit jaksaneet väsätä.

Pohjoisten alueiden edustajien ystävällismielinen kohtaaminen.

Muutama lumiveistos oli kooltaan kookkaamman puoleisia. Tämä oli tosi vaikuttava ilmestys. Surullisin juttu oli että kun festari loppui, nämä kaikki katosivat yhdessä yössä. Japanilaista tehokkuutta.

Lumiveistoskilpailukin oli, ja vaikka suomalaisten veistoksella oli hieno ideansa....

jäi se muiden veistosten kanssa näyttävyydessä hieman alakynteen.

Sapporon jälkeen käytiin yhden päivän verran Hakodatessa, jossa meillä oli hotellin katolla onsen, eli kuuma lähde, vaikka ei nyt suoraan lähteen päällä tietenkään ollut. Käytiin myös läheisellä vuorella katselemassa Hakodaten yönäkymää.

Hakodatesta lennettiin sitten takaisin Osakaan.

Ruokapuolesta jäi mieleen erittäin hyvät raamenit(nuudelikeitto missä muutama lihanpala ja kasviksia), eli jos joskus joku hokkaidoon eksyy niin pakko on kokeilla, ja raamen on herkkua melkeinpä missäpäin japania tahansa!

Reissu oli kiva, ja talvi oli mukava kokea, vaikka nyt jo odotankin innolla kevättä. Sisällä kun on täällä Osakassa niin hitsin kylmä... seuraava isompi reissu on varmaan kyushuun eli eteläsaarelle, mutta se myöhemmin.

Lisäillään tähän vielä suksikuva, kun kuvia saatiin muiltakin kameroilta.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

HEI, hienoja veistoksia. Vähän ihmetyttää kyllä tuo Suomen veistos, Kemissä on ollut kyllä hienompia suomalaisten tekimiä.
Tuliko otettua yhtään kuvaa sukset jalassa?
Täälläpäin on lehdissä ollut kuvia japanilaisesta miesten mutapainista, jota kuulemma harrastetaan kevään tulon kunniaksi...eli ilmeisesti kohta siellä on kevät !!!

terv Pirkko

Anonyymi kirjoitti...

ai sinne se talvi olikin mennyt... täällä on nimittäin jo ihan kesä! vapputrenssejä vaan kaupataan.

Mutta tosi hienon näköistä siellä talviolympiakaupungissa! ;)

t. vaatemyyjä

Saka kirjoitti...

Joo, kevään alkamisen päivä oli jo jonkin aikaa sitten. Sää ei kyllä vielä ihan keväinen ole. Mutta varmaan kuukauden päästä alkaa lämmettä jo reippaasti. Ja sitten kun kesä iskee niin pääsen valittelemaan kuumuudesta..

Saka kirjoitti...

Nyt on se suksikuvakin lisätty.

Anonyymi kirjoitti...

Huomasitko muuten Sapporossa suunnistaessa, kuinka kaupunki on suunniteltu mallintaen jenkki- yms. kaupunkien korttelisysteemiä? Hieman ehkä loogisempaa suunnistaa normikortteleiden seassa normaalin kalabaliikin sijaan :D

Saka kirjoitti...

Sapporossa itsessään en tajunnut, mutta jälkeenpäin ajatellen pitää kyllä paikkansa! Helppoa oli suunnistus, ja korttelit aika neliöitä. Osakassa kyllä eksyykin hetkessä jos ei ole tarkkana.