sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

九州 - Kyushu Osa 2 - Yufuin

Bepun jälkeen matka jatkui vuorille. Otimme bussin Bepusta suht aikaisin aamulla, ja noin tunnin päästä pääsimme Yufuiniin, joka on pieni kaupunki, myöskin kuuluisa kuumista lähteistään.

Tässä näkyy Yufuin, kun bussimme oli päässyt vuorten läpi ja oli laskeutumassa laaksoon. Yufuin sijaitsee vuorten keskellä, ja on aika pieni kaupunki. Meidän epäonneksemme sää oli hyvin sateinen juuri tänä päivänä, joten sateenvarjo oli kovassa käytössä. Välillä satoi kovaa välillä ei ollenkaan, mutta haittasi kyllä hieman nähtävyyksiin tutustumista. Meidän oli tarkoitus käydä kävelemässä hieman metsän suunnassa, mutta kelin takia ei oikein enää innostanut.

Vuoret olivat kuitenkin näyttäviä, ja väkeäkin tuntui olevan.

Kadulla törmäsimme jopa Hello Kitty alttariin, Japanilaiset todella tykkäävät Hello Kittysta. Jokaisella alueella Japanissa on vielä oma versionsa, ja tämä on kai Yufuin versio. Eräs vaihtari on innokas Hello Kitty fani, ja on aina keräilemässä eri versioita eri alueilta, ja niitä todellakin tuntuu riittävän. Kuvassa Siying rukoilemassa jotain kultaiselta Hello Kittylta.

Yksi Yufuinin kuuluisista nähtävyyksistä on Kinrin järvi. Sadekelillä ei ehkä yhtä nätti kuin auringonloisteessa. Kinrin nimen kanjit tarkoittavat kultaista suomua. Nimi pohjautuu siihen, että joku Japanilainen kiho näki järvessä olevien karppien suomuista heijastuvan auringonvalon, ja se sai järven näyttämään kultaiselta. Karppeja järvessä on yhä, mutta kelin takia ei voitu nähdä pitääkö tarina paikkansa.

Nähtävästi karppien kalastus on sallittua, vaikka kyseessä on kuuluisa järvi.

Vuoret osaavat näyttää hienolta kelistä riippumatta. On myös mukava olla hieman maalaisemmissa maisemissa, koska kaupungit eivät ole niin ahtaita. Hieman tuli suomi mieleen jotenkin, lukuunottamatta tietenkin vuoria...

Kävelyn jälkeen palasimme hotelliin, johon olimme tavarat jo laittaneet. Hotellissa oli onneksi (tietenkin) kuumalähdekylpy, ja tässä paikassa vielä toimi perhesysteemillä, eli jos oven edessä sandaaleja joku on sisällä. Sai kylpeä ilman tuntemattomia ihmisiä. Ulkokylpy oli kuitenkin tyhjä jostain syystä, ehkä kelin takia, koska katosta ei kylvyssä ollut. Illalliseksi ostettiin kuvassakin näkyvä pikaraamen. On kyllä eri sarjaa suomessa saatavien nuudelien kanssa. Vesi vain lisätään, ja mukana tulee keittoon tarvittavat aineet pusseissa, sekä vielä lihanpala. Ihan hyvää on, vaikka ei ihan ravintolaversiolle pärjää. Säästettiin rahaa olemalla syömättä ravintoloissa liikaa, ja varsinkin Yufuin on kallis paikka syödä, se lounaalla huomattiin.

Aamulla maa oli vielä märkä, mutta sade oli jo hävinnyt. Kävelimme juna-asemalle ja aloitimme matkan kohti seuraavaa etappia. Vielä kerran voin mainita, että vuoret olivat todella upeita! Ei ole tullut liikaa niitä nähtyä :P

Juna-asema oli tällaisessa pienessä paikassa tietenkin pieni, ja juna oli dieselkäyttöinen pikkukärry. Matka taittui kuitenkin sillä ihan mukavasti. Evääksi olimme ostaneet 300 yenillä ison säkin mandariineja, halpaa ja hyvää.

Seuraava osa seuraavaksi.

Ei kommentteja: